×

Sportime BET

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μάντης- Καγιαλής: Ένα αχτύπητο δίδυμο!


    Έλβη ΜιχαηλίδουΤους έχουμε συνδυάσει μαζί.  Πολλοί μάλιστα τους μπερδεύουν και φατσικά. Το «Μάντης- Καγιαλής» ηχεί κάπως σαν ονοματεπώνυμο πια. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και ίσως γι’ αυτό έχουν τόσο επιτυχημένα αποτελέσματα.

Πρόσφατα, μάλιστα, κατέκτησαν την 4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το χάλκινο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Βορείου Αμερικής.  Ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής είναι ένα ασταμάτητο δίδυμο και το αποδεικνύουν συνεχώς…

Είστε πολλά χρόνια δίδυμο. Πως γνωριστήκατε;

Π. Μ. : Ξεκινήσαμε ως αντίπαλοι! Προπονούμασταν μαζί, στον ίδιο όμιλο, αλλά σε άλλο σκάφος ο καθένας. Στους αγώνες κατεβαίναμε σαν αντίπαλοι. Βλέποντας ο ένας τον άλλον και το τι ικανότητες έχει ο καθένας, και όντας παράλληλα και καλοί φίλοι, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε αν μπορούμε να φέρουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σαν δίδυμο από όσα είχαν έρθει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Και έτσι ξεκίνησε η κοινή μας πορεία και μετράμε 9 χρόνια τώρα!

Τι ιδιαιτερότητες έχει σαν άθλημα η ιστιοπλοΐα;

Π. Κ : Κάθε μέρα είναι διαφορετική για τους ιστιοπλόους. Εμείς δεν πηγαίνουμε σε ένα γήπεδο και το βρίσκουμε ακριβώς στην ίδια κατάσταση με χθες, όπως κάνει ένα ποδοσφαιριστής που πηγαίνει να αγωνιστεί σε ένα γήπεδο ή ένας μπασκετμπολίστας ή οποιοσδήποτε άλλος αθλητής που προπονείται και αγωνίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο. Εμάς το γήπεδό μας είναι η θάλασσα, η οποία αλλάζει συνεχώς. Αλλες φορές έχει κύμα, άλλες φορές έχει πολύ αέρα, άλλες φορές έχει ρεύμα, άλλες φορές βρέχει, άλλες φορές δεν έχει καθόλου αέρα… Αυτό από μόνο του καθιστά το άθλημα της ιστιοπλοΐας πολύ ενδιαφέρον γιατί κάθε μέρα είναι διαφορετική, δε ξέρεις τι θα συναντήσεις.

Τι σημαίνει η «ΤάΠα» για το δίδυμο Μάντη- Καγιαλή;

Π. Κ.: (γέλια) Περάσανε χρόνια από την «ΤάΠα»…

Π. Μ.: Είναι το καλό το σκάφος…

Π. Κ.: Η ιστορία της «ΤάΠας» ξεκίνησε το 2012, όταν και έγινε η παραγγελία της. Είναι όνομα σκάφους. Είναι τα αρχικά «Τάκης» και «Παύλος». Αφότου χάσαμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, παραγγείλαμε το νέο αυτό σκάφος, που ήταν εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο που είχαμε, με άλλες προδιαγραφές και από άλλο κατασκευαστή. Λειτούργησε για μας όπως λειτουργεί ένα καινούργιο «παιχνίδι» για ένα παιδάκι. Ουσιαστικά η «ΤάΠα» έγινε το μέσο για να πείσω τον Τάκη να μην αφήσει την ιστιοπλοΐα, όπως ήθελε,  και να ξαναπροσπαθήσουμε για την επόμενη Ολυμπιάδα του Ρίο.

Τι σκεφτόσασταν όταν πηγαίνατε στο Ρίο;

Π. Κ.: Στο Ρίο είχαμε πάει πάρα πολλές φορές. Σχεδόν όλο το χρόνο εκείνο τον είχαμε βγάλει στο Ρίο. Την τελευταία φόρα που μπήκαμε στο αεροπλάνο για να πάμε για τους Ολυμπιακούς αγώνες, είχαμε ολοκληρώσει την προετοιμασία μας, αισθανόμασταν πολύ καλά με τους εαυτούς μας, κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας, είχαμε ψυχολογία και αυτό που είπαμε είναι: «Πάμε να το διασκεδάσουμε, πάμε να παίξουμε, ένας αγώνας είναι!»

Εχετε ξεκινήσει προετοιμασία για το Τόκιο;

Π. Κ.: Η προετοιμασία για το Τόκιο έχει ξεκινήσει από πέρσι. Εχουμε κανονίσει το πρόγραμμά μας για το πόσες φορές θα βρεθούμε στην Ιαπωνία. Τεστάρουμε ήδη νέα υλικά. Εχουμε βρεθεί ξανά στο Τόκιο, έχουμε κάνει προπόνηση, είναι ένα μέρος που μας ταιριάζει. Βέβαια έχουμε ακόμα πολύ καιρό, έχουμε πολλούς ενδιάμεσους στόχους που θέλουμε να καταντήσουμε, αλλά σίγουρα ο καιρός περνάει γρήγορα. Πάντα με τον Τάκη θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα- βήμα, σκαλί- σκαλί να κατακτούμε τους στόχους σταδιακά για να φτάσουμε στον μεγάλο στόχο.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο: