Λες και δεν φοβόμασταν αρκετά τους οδοντιάτρους

Εάν είχατε πονόδοντο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, μεταξύ 1898 και 1930, ο Αυστραλός οδοντίατρος J.J. Ο Φόρστερ είχε τη λύση για σας!Σας τα έβγαζε! Είτε χρειαζόταν είτε όχι!

Φαίνεται ότι ήταν η τεχνική που χρησιμοποίησε για περίπου 1.000 σάπιους γομφίους, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους που εργάζονταν έξι μήνες περίπου ανασκαφές στο μετρό της Μελβούρνης.

Τα δόντια, που βρέθηκαν κοντά στο τότε ιατρείο του Φόρστερ  ο οποίος φαίνεται  να ήταν υποστηρικτής του αντί να προσπαθήσουμε να «επισκευάσουμε» τα δόντια,απλά τα βγάζεις!!!

Μιλώντας στην εφημερίδα The Age, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης Mark Evans εξήγησε ότι τα φάρμακα που προσφέρονταν τότε συνήθως περιορίζονταν σε κοκαΐνη, νοβοκαϊνη ή και οξείδιο του αζώτου.

«Θα ήταν φρικτό», είπε.

Οι επιστήμονες φαίνεται να πιστεύουν πως μόλις οι ασθενείς του έφευγαν από την καρέκλα του πόνου, ο Φόρστερ ήθελε να απαλλαγεί από τα δόντια τους το συντομότερο δυνατόν κι έτσι κατέληξαν πως τα πετούσε…στην τουαλέτα.

«Νομίζουμε ότι δεν ήταν τόσο καλός  στην απόρριψη των δοντιών με υγιεινό τρόπο», δήλωσε ο διευθυντής ανασκαφών Megan Goulding στο 9News.