Ο άνθρωπος που προσπάθησε να αποτρέψει έναν σεισμό σκοτώνοντας 13 ανθρώπους (pics)


Sportime Team

Ο άνθρωπος που προσπάθησε να αποτρέψει έναν σεισμό σκοτώνοντας 13 ανθρώπους (pics)


Το 1972, ο Herbert Mullin πίστευε ότι σύντομα θα γινόταν ένας τεράστιος σεισμός κοντά στη βόρεια Καλιφόρνια. Και είχε μια θλιβερή λύση στο πρόβλημα.

Διαγνωσμένος σχιζοφρενής που είχε ακούσει φωνές στο κεφάλι του να τον προειδοποιούν για τον σεισμό, ο Herbert Mullin πίστευε ότι θα μπορούσε να σταματήσει το θανατηφόρο γεγονός από το να συμβεί, αν δολοφονούσε πολλούς ανθρώπους. Και αυτό ακριβώς έκανε.

Στα τέλη του 1972 και στις αρχές του 1973, ο Mullin δολοφόνησε 13 ανθρώπους, θέτοντας σε κατάσταση πανικού ολόκληρη την περιοχή και έγινε γωνστός ως δολοφόνος του σεισμού.

Ο Herbert Mullin, γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1947 στο Salinas της Καλιφόρνιας και ζούσε μία φυσιολογική ζωή.

Αλλά λίγο μετά το γυμνάσιο, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Ο καλύτερος φίλος του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, γεγονός που έκανε τους ειδικούς να πιστεύουν ότι προκάλεσαν την εμφάνιση σχιζοφρένειας.

Τα γενέθλια του Herbert Mullin ήταν η επέτειος του καταστροφικού σεισμού του Σαν Φρανσίσκο του 1906. Και καθώς η σχιζοφρένεια του επιδεινώθηκε, άρχισε να αναπτύσσει παράξενες σκέψεις σχετικά με αυτή τη θανατηφόρα μέρα.

Το 1972, ένας μαθηματικός προέβλεπε ότι στις 4 Ιανουαρίου 1973, το ρήγμα του Σαν Αντρεας θα έδινε και πάλι έναν καταστροφικό σεισμό στη βόρεια Καλιφόρνια. Οι φωνές στο κεφάλι του Mullin, που ήδη συνδέουν τα γενέθλιά του με σεισμούς, του είπαν ότι η ανθρώπινη θυσία ήταν το κλειδί για την πρόληψη της καταστροφής.

Όπως εξήγησε αργότερα ο Mullin: «Εμείς οι άνθρωποι, μέσα από την ιστορία του κόσμου, έχουμε προστατεύσει τις ηπείρους μας από τους σεισμούς με τη δολοφονία. Με άλλα λόγια, μια μικρή φυσική καταστροφή αποτρέπει μια μεγάλη φυσική καταστροφή».

Herbert Mullin Portrait

Με την ανθρώπινη θυσία την αποστολή του, στις 13 Οκτωβρίου 1972, ο Herbert Mullin ξεκίνησε τη δολοφονία του, δολοφονώντας έναν περαστικό με το όνομα Lawrence White.

Το δεύτερο θύμα του ήταν η Mary Guilfoyle, μια φοιτήτρια που έκανε πεζοπορία στις 24 Οκτωβρίου.

Η τρίτη δολοφονία επήλθε στις 2 Νοεμβρίου, όταν ο Mullin πήγε σε μια καθολική εκκλησία για να ομολογήσει τις αμαρτίες του στον πατέρα Henri Tomei  τον οποίο και δολοφόνησε.

Στη συνέχεια, στις 25 Ιανουαρίου 1973, ο Mullin σκότωσε πέντε άτομα σε μια μέρα και καθώς δεν είχε γίνει σεισμός ήταν πια σίγουρος ότι οι δολοφονίες του ήταν αυτό που κρατούσε την καταστροφή. Εκείνη τη μέρα, σκότωσε έναν παλιό φίλο και τη σύζυγό του, έπειτα μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της.

Αποτέλεσμα εικόνας για Herbert Mullin

Έπειτα πήγε σε ένα κάμπινγκ και σκότωσε μια ομάδα τεσσάρων εφήβων ταυτόχρονα στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο Χέρμπερτ πιάστηκε τελικά ύστερα από τη 13η και τελική δολοφονία του, στις 13 Φεβρουαρίου. Αφού σκότωσε έναςν άνδρα στην μπροστινή αυλή του μέρα μεσημέρι, ο γείτονάς του σημείωσε τον αριθμό πινακίδων του Mullin και κάλεσε την αστυνομία.

Όταν τον έπιασαν δεν αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Καταδικάστηκε σε ισόβια και παραμένει στην κρατική φυλακή του Mule Creek στην Καλιφόρνια μέχρι σήμερα.


Sportime Extras