VIRAL

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Πανσέληνο

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου θα δούμε την δεύτερη υπερπανσέληνο του 2019, ενώ θα υπάρξει μονάχα ακόμα μία το Μάρτιο. Supermoon  ή αλλιώς υπερπανσέληνος είναι μια πανσέληνος ή ένα νέο φεγγάρι που συμπίπτει σχεδόν με το περίγειο – το πλησιέστερο που η Σελήνη έρχεται στη Γη στην ελλειπτική τροχιά – με αποτέλεσμα ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από...

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου θα δούμε την δεύτερη υπερπανσέληνο του 2019, ενώ θα υπάρξει μονάχα ακόμα μία το Μάρτιο.

Supermoon  ή αλλιώς υπερπανσέληνος είναι μια πανσέληνος ή ένα νέο φεγγάρι που συμπίπτει σχεδόν με το περίγειο – το πλησιέστερο που η Σελήνη έρχεται στη Γη στην ελλειπτική τροχιά – με αποτέλεσμα ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το συνηθισμένο προφανές μέγεθος του σεληνιακού δίσκου όπως φαίνεται από τη Γη. ΄

Τι ακριβώς όμως πίστευε ο κόσμος για την Πανσέληνο και πόσα πράγματα δεν γνωρίζουμε;

Πολλοί είναι οι μύθοι και οι θρύλοι γύρω από την Πανσέληνο,καθώς από την αρχαιότητα συγκέντρωνε όλα τα βλέμματα πάνω της.

Μέχρι και σήμερα όμως ελάχιστα είναι αυτά που γνωρίζουμε για την Πανσέληνο.

– Η πρώτη Πανσέληνος του Απριλίου ονομάζεται «Ροζ Φεγγάρι» και ονομάστηκε έτσι από τους αγρότες από το Φλοξ (Φλόγα ή Δρουμμόντειος), ένα λουλούδι που ανθίζει τον Απρίλιο και τα λουλούδια του είναι ροζ.

– Όταν γίνονται δύο Πανσέληνοι μέσα σε ένα ημερολογιακό μήνα, η δεύτερη ονομάζεται το Μπλε Φεγγάρι.

– Όταν η Πανσέληνος συμπίπτει με μια ολική Σεληνιακή Έκλειψη, εμφανίζεται κόκκινη.

– Καθώς η Πανσέληνος συμβαίνει κάθε 29,5 ημέρες, ο Φεβρουάριος είναι ο μόνος μήνας που μπορεί να μην έχει Πανσέληνο. Όλοι οι άλλοι μήνες εγγυημένα έχουν τουλάχιστον μία.

– Όταν η Πανσέληνος συμπίπτει με την πλησιέστερη προσέγγιση της Σελήνης στη Γη, στην ελλειπτική τροχιά της, έχουμε ένα σπάνιο φαινόμενο γνωστό ως Υπερπανσέληνος (Supermoon).

 

Exit mobile version