VIRAL

Τι έγιναν οι άγριοι λύκοι του Τσερνόμπιλ μετά το πυρηνικό ατύχημα;

Οι λύκοι στην περιοχή γύρω από το Τσερνομπίλ μετακινούνται πλέον ελεύθερα εκτός της ζώνης προστασίας

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η ιστορία μοιάζει με πλοκή ταινίας που αφορά τον Ψυχρό Πόλεμο με μεταλλαγμένα ζώα από τα πυρηνικά, που πλέον έχουν κατακτήσει το περιβάλλον τους..Και κάπως έτσι είναι…Μόνο που δεν είναι ταινία.

Στις 26 Απριλίου του 1986 λαμβάνει χώρα το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ , ατύχημα που κατατάσσεται στην τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων.

Μέσα σε περίπου τέσσερις μήνες, τη ζωή τους έχασαν περίπου 28 πυροσβέστες που βρέθηκαν στο χώρο του ατυχήματος ενώ σημειώθηκαν άλλοι 19 επιπλέον θάνατοι μέχρι και το 2004.

Ωστόσο η ραδιενέργεια επηρέασε και τη χλωρίδα και πανίδα, ενώ πλέον η φύση κυριαρχεί.
Οι επιστήμονες θεωρούν τη ζώνη πολύ επικίνδυνη για να ζήσει κανείς, και αν και η περιοχή είναι ανοικτή στον τουρισμό λίγοι άνθρωποι εργάζονται εκεί σε αυστηρό χρονικό όριο.

Μερικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η τοπική άγρια ζωή έχει ευημερήσει, πιθανώς επειδή στη ζώνη αποκλεισμού, η ανθρώπινη παρεμβατικότητα είναι μηδενική.

Πιο συγκεκριμένα, οι γκρίζοι λύκοι έχουν ακμάσει ιδιαίτερα στη ζώνη αποκλεισμού, με την πυκνότητα πληθυσμού τους στη ζώνη να εκτιμάται ότι είναι μέχρι και επτά φορές μεγαλύτερη από ό, τι στις γύρω περιοχές.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, του Πανεπιστημίου του Μιζούρι και του Institute of Environmental Radioactivity, παρακολουθούν τη δραστηριότητα14 γκρίζων λύκων στους οποίους φόρεσαν κολάρα με πομπούς GPS και βρήκαν πως συνηθίζουν να μεταναστεύουν πολύ πιο μακριά από την απαγορευμένη ζώνη, πολλές φορές ακόμα και 300 χιλιόμετρα.

Μάλιστα σε σχετική ερώτηση για το αν μπορούν οι λύκοι αυτοί να απειλήσουν την Ευρώπη ο Μάικλ Μπάιρν, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μιζούρι και επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας, ανέφερε:

«Όχι, δεν λάμπουν από την ακτινοβολία οι λύκοι εκεί. Έχουν όλοι τους τέσσερα πόδια, δύο μάτια και μια ουρά».

Φαίνεται όμως, πως εκεί που δεν ακουμπάει ανθρώπινο χέρι όλα θριαμβεύουν

Τυχαίο;;;

Exit mobile version