VIRAL

TikTok: Απαγορεύτηκε στους υπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου!

Η χρήση του TikTok έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια, με 3.500.000.000 λήψεις παγκοσμίως

TikTok: Απαγορεύτηκε στους υπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου!
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

TikTok: Απαγορεύτηκε στους υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης να χρησιμοποιούν στα τηλέφωνα και τις συσκευές εργασίας τους την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στην Κίνα.

Υπάρχει φόβος ότι η ασιατική χώρα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα που υπάρχουν σε επίσημα τηλέφωνα.

Ο Όλιβερ Ντάουντεν, υπουργός Επικρατείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε ότι η απαγόρευση ήταν μια «προληπτική» κίνηση, αλλά πως θα τεθεί σε ισχύ αμέσως.

Η TikTok έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι παραδίδει τα δεδομένα των χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση.

Ο Ντάουντεν είπε ότι δεν θα συμβούλευε το κοινό να μην χρησιμοποιεί το TikTok, αλλά θα πρέπει πάντα «να εξετάζουν τις πολιτικές δεδομένων κάθε πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης πριν από τη λήψη και χρήση τους».

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δεχόταν πιέσεις από ανώτερους βουλευτές να ακολουθήσει τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην απαγόρευση της εφαρμογής κοινής χρήσης video από τις επίσημες κυβερνητικές συσκευές.

Στο μεταξύ, τα κυβερνητικά τμήματα και μεμονωμένοι υπουργοί είχαν αγκαλιάσει με ενθουσιασμό το TikTok, διότι το χρησιμοποιούσαν για να μεταδώσουν το μήνυμά τους στους νεότερους.

Η χρήση της εφαρμογής έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια, με 3.500.000.000 λήψεις παγκοσμίως.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η ευκολία της εγγραφής σύντομων video με μουσική και διασκεδαστικά φίλτρα αλλά και από τον αλγόριθμό του, ο οποίος είναι καλός στην προβολή video που απευθύνονται σε μεμονωμένους χρήστες.

Είναι σε θέση να το κάνει αυτό επειδή συλλέγει πολλές πληροφορίες για τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, της τοποθεσίας, της συσκευής τους, ακόμη και του ρυθμού πληκτρολόγησης τους, ενώ τα cookies παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους σε άλλα σημεία του διαδικτύου.

Δείτε ρεπορτάζ για το TikTok και την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης:

Exit mobile version