Ο Trump πρότεινε να δοθεί στη NASA απεριόριστη χρηματοδότηση για να επιτύχει μια επιτυχημένη αποστολή στον Άρη μέχρι το 2020

Το 2017, η Peggy Whitson έσπασε το ρεκόρ για τις περισσότερες ημέρες που πέρασε στο διάστημα από οποιονδήποτε αστροναύτη της NASA.

Την ημέρα της καταγραφής , έλαβε μια τηλεφωνική κλήση από το Λευκό Οίκο, όπου ο Trump δήλωσε ότι θέλει να βάλει έναν αστροναύτη στον Άρη μέχρι το τέλος του 2020 ή μέχρι το 2024.

Ένα νέο βιβλίο για τον Λευκό Οίκο του Trump, που ονομάζεται Team of Viper, αποκαλύπτει πολλά περισσότερα σχετικά με αυτές τις προθέσεις.

Όπως αναφέρθηκε στο περιοδικό Intelligencer της Νέας Υόρκης, που είχε πρόσβαση σε αποσπάσματα από το βιβλίο,  ο Trump πρότεινε να δοθεί στη NASA απεριόριστη χρηματοδότηση για να επιτύχει μια επιτυχημένη αποστολή στον Άρη μέχρι το 2020. Το βιβλίο γράφτηκε από τον Cliff Sims, πρώην διευθυντή της White House Message Strategy .

Ο Sims περιγράφει το συμβάν που προηγείται της συζήτησης με την Whitson, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη συζήτηση μεταξύ του Trump και του Robert Lightfoot Jr., ο οποίος ήταν τότε ο διαχειριστής της NASA.

Ο Trump ρώτησε ποιο ήταν το σχέδιο της NASA για τον Άρη ήταν και ο Lightfoot εξήγησε ότι στο νομοσχέδιο Trump που υπέγραψε υπήρχαν προβλέψεις για μια ρομποτική αποστολή το 2020 και στη συνέχεια μια ανθρώπινη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2030.

Σύμφωνα με τον Sims, ο Trump ρώτησε: “Αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνουμε μέχρι το τέλος της πρώτης μου θητείας;”

Αυτό οδήγησε σε δυσάρεστες ανταλλαγές, σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, με τον Lightfoot να εξηγεί πόσο πολύπλοκη είναι  η μετάβαση σε έναν άλλο πλανήτη .

Και  έπειτα ήρθε η πρόταση του Τραμπ.

«Τι γίνεται όμως αν σου έδινα όλα τα χρήματα που θα χρειαστεί για  να το κάνεις;», ρώτησε Ο Lightfoot του είπε ότι ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα ήταν εφικτό.

Η μέση απόσταση μεταξύ της Γης και του Άρη είναι 225 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά. Αυτό είναι πάνω από 590 φορές περισσότερο από ό, τι έχει προηγηθεί κάθε άνθρωπος. Το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια συνολικά, τα περισσότερα από τα οποία θα δαπανηθούν σε ένα χώρο χωρίς προστασία από τις κοσμικές ακτίνες και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούν να βοηθήσουν τους αστροναύτες αν κάτι πάει στραβά.

Μένει να δούμε αν ο Τραμπ θα επιχειρήσει να το επισπεύσει ξανά!