Κακοκαιρία: Μετά τα χιόνια έρχονται οι βροχές - Φόβοι για πλημμύρες στην Αττική το Σαββατοκύριακο

Μετά τα χιόνια οι κακοκαιρία αναμένεται να επιστρέψει με βροχές με τον φόβο για πλημμύρες στην Αττική να είναι μεγάλος.

Η κακοκαιρία παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα για την χώρα μας που παλεύει με νύχια και με δόντια για να ξεφύγει από τα προβλήματα που δημιούργησε το τελευταίο χτύπημα της ενώ νέες προβλέψεις για πλημμύρες στην Αττική προκαλούν αγωνία.

Σύμφωνα με τα όσα προέβλεψε στο κανάλι του Open, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μια νέα κακοκαιρία θα χτυπήσει την Ελλάδα το ερχόμενο Σάββατο (29/1), καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο γνωστός μετεωρολόγος, αναμένονται ισχυρές βροχές, κυρίως στην Αττική που ίσως οδηγήσουν σε μεγάλες πλημμύρες, με τις μνήμες από τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν να είναι ακόμη νωπές.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, οι μεγάλες ποσότητες νερού που αναμένονται να πέσουν σε συνδυασμό με τα χιόνια που θα αρχίσουν να λιώνουν αναμένεται να διαμορφώσουν ένα δύσκολο τοπίο για τους πολίτες και ταυτόχρονα να ενισχύσουν την πιθανότητα πλημμύρας.

Ταυτόχρονα αναμένεται να συνεχιστεί η χιονόπτωση στα ορεινά σημεία της Αττικής, όπως για παράδειγμα στα Βίλια, με τα χιόνια να φτάνουν ακόμη και το ένα μέτρο.

Φυσικά, η σφοδρή χιονόπτωση δεν θα περιοριστεί στην Αττική καθώς δύσκολη θα είναι η κατάσταση και στην κεντρική Στερεά ακόμη και στα πεδινά και ιδιαίτερα στην περιοχή της Φθιώτιδας αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Όπως διαβάσατε ήδη από το Sportime, σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας αναμένεται να έχουμε σήμερα Πέμπτη αλλά και αύριο Παρασκευή (28/1) όταν και αναμένεται ο υδράργυρος να φτάσει ακόμη και τους 15 βαθμούς κελσίου.