ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας!

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα επιδεινωθεί. Με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι το βασικό χαρακτηριστικό του, στις περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα. Με τους ανέμους να φτάνουν βαθμιαία τα οχτώ μποφόρ.

Ο καιρός χειροτερεύει τις επόμενες μέρες με το Σαββατοκύριακο να χαρακτηρίζεται από βροχές και καταιγίδες, όπως και από πτώση της θερμοκρασίας.
Ο καιρός χειροτερεύει μέσα στο Σαββατοκύριακο
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο καιρός χειροτερεύει τις επόμενες μέρες με το Σαββατοκύριακο να χαρακτηρίζεται από βροχές και καταιγίδες, όπως και από πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τέσσερις και πέντε Δεκεμβρίου δίνει η ΕΜΥ. Η οποία αρχικά τονίζει τι θα συμβεί αύριο Σάββατο.

Έτσι όπως σημειώνει, στα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα θα υπάρχουν βροχές και καταιγίδες. Όμως τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα, στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.

Όσον αφορά τώρα τους ανέμους θα έχουν νότιες διευθύνσεις με πέντε και έξι μποφόρ, ενώ στα πελάγη θα έχουν ένταση μέχρι και εφτά μποφόρ. Ενώ στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες θα φτάσουν πρόσκαιρα και στα οχτώ!. Βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα
εξασθενήσουν.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια της χώρας, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 16 με 18 και στο Αιγαίο τους 18 με 20 βαθμούς
Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05-12-2021

Το σκηνικό δεν θα μεταβληθεί αισθητά την Κυριακή πέντε του μήνα. Καθώς στα ανατολικά θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, με γρήγορη όμως βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις θα είναι αραιές που θα αυξηθούν βαθμιαία στα δυτικά και από τις απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Με την νύχτα να υπάρχουν στα βορειοδυτικά και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Όμως βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με
την ίδια ένταση.

Τέλος η θερμοκρασία δεν αναμένεται να έχει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Exit mobile version