ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορυδαλλός: Κρατούμενοι μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο

Πειθαρχικός έλεγχος διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να διερευνηθεί το μαστίγωμα σωφρονιστικού υπαλλήλου του Κορυδαλλού από κρατούμενους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στον Κορυδαλλό, προσπαθούσε να οδηγήσει κάποιους κρατούμενους στο κελί τους και όταν εκείνοι αρνήθηκαν, ένας εκ των υπαρχιφυλάκων πήγε να βοηθήσει. Τότε, οι κρατούμενοι εξαγριώθηκαν και χτύπησαν τον υπαρχιφύλακα...
Κορυδαλλός: Κρατούμενοι μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο

Πειθαρχικός έλεγχος διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να διερευνηθεί το μαστίγωμα σωφρονιστικού υπαλλήλου του Κορυδαλλού από κρατούμενους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στον Κορυδαλλό, προσπαθούσε να οδηγήσει κάποιους κρατούμενους στο κελί τους και όταν εκείνοι αρνήθηκαν, ένας εκ των υπαρχιφυλάκων πήγε να βοηθήσει.

Τότε, οι κρατούμενοι εξαγριώθηκαν και χτύπησαν τον υπαρχιφύλακα με αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδια,στο κεφάλι και την πλάτη.

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τον πειθαρχικό έλεγχο του κρατουμένου που φέρεται να μαστίγωσε το σωφρονιστικό υπάλληλο, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί και σχετική έρευνα προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

“Σε σχέση με δημοσιεύματα για «μαστίγωμα» υπαλλήλου από κρατούμενο στη φυλακή Κορυδαλλού διευκρινίζονται τα εξής:

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για έρευνες που διεξήχθησαν την Πέμπτη 8.3.2018 και τα ευρήματα αυτών χωρίς όμως να γίνει αναφορά στη συνέχεια για τέτοιας φύσης συμβάν. Ωστόσο, τη Δευτέρα 12.3.2018, με αφορμή το δημοσίευμα, ζητήθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο να υποβάλλει αναφορά σχετικά με το θέμα. Σύμφωνα μ’ αυτήν, κατά το βραδινό κλείσιμο των κελιών, την Παρασκευή 9.3.2018, υπήρξε μια «έντονη λεκτική αντιπαράθεση» με έναν κρατούμενο ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου.

Ήδη, ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από Εισαγγελικό λειτουργό”.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορυδαλλός: Κρατούμενοι μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.