ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ποσοστά του τρόμου-Δεύτεροι φτωχότεροι οι Έλληνες εργαζόμενοι στην Ευρώπη

Κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Eurostat, κινδύνευσε να βρεθεί το 14% των Ελλήνων εργαζομένων το 2016. Ο κυριότερος παράγοντας  ο οποίος καθορίζει κατά βάση το αν κάποιος εργαζόμενος κινδυνεύει να βρεθεί κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας, είναι ο τύπος σύμβασης, με τους ημιαπασχολούμενους να έρχονται αντιμέτωποι...
Τα ποσοστά του τρόμου-Δεύτεροι φτωχότεροι οι Έλληνες εργαζόμενοι στην Ευρώπη

Κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Eurostat, κινδύνευσε να βρεθεί το 14% των Ελλήνων εργαζομένων το 2016.

Ο κυριότερος παράγοντας  ο οποίος καθορίζει κατά βάση το αν κάποιος εργαζόμενος κινδυνεύει να βρεθεί κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας, είναι ο τύπος σύμβασης, με τους ημιαπασχολούμενους να έρχονται αντιμέτωποι με διπλάσιο κίνδυνο, ενώ όπως τονίζεται οι συμβασιούχοι αντιμετωπίζουν 3 φορές παραπάνω τον κίνδυνο από αυτούς που έχουν συμβόλαια αορίστου χρόνου.

Τα ποσοστά αυτά δεν σημειώθηκαν μόνο στην Ελλάδα αλλά καταγράφηκαν σε έξι ακόμα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα τα ποσοστά καταγράφηκαν:

Στην Ισπανία (13,1%), το Λουξεμβούργο (12%), την Ιταλία (11,7%), τη Βουλγαρία (11,4%), την Πορτογαλία (10,9%) και την Πολωνία (10,8%), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό σημειώθηκε στη Φινλανδία, όπου μόλις το 3,1% των εργαζόμενων απειλείται και ακολουθούν η Τσεχία (3,8%), το Βέλγιο (4,7%) και η Ιρλανδία (4,8%).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα ποσοστά του τρόμου-Δεύτεροι φτωχότεροι οι Έλληνες εργαζόμενοι στην Ευρώπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.