FOOTBALL LEAGUE

Πρωτάθλημα ο Εθνικός, υποβιβασμός-έγκλημα για Ρόδο

Δραματικό φινάλε στον 6ο όμιλο, με τον Εθνικό να παίρνει την πρώτη θέση, τους Ασπρόπυργο, Ιωνικό να παραμένουν στην κατηγορία και τη Ρόδο να υποβιβάζεται στο τοπικό
Πρωτάθλημα ο Εθνικός, υποβιβασμός-έγκλημα για Ρόδο

Η τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου της Γ’ εθνικής επεφύλασσε ένα εντυπωσιακό φινάλε. Οι ομάδες της Αττικής βγήκαν κερδισμένες και ουσιαστικά «έριξαν» τη Ρόδο στο τοπικό πρωτάθλημα βάσει των αποτελεσμάτων τους. Ο Εθνικός πέτυχε τον στόχο της κατάκτησης της 1ης θέσης, Ασπρόπυργος και Ιωνικός παρέμειναν στην κατηγορία και τα «ελάφια»… έπεσαν στα τάρταρα.

Το διπλό (1-0) των Πειραιωτών στο «σμαραγδένιο» νησί τους στέλνει στα μπαράζ ανόδου. Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά έφυγε από μία δύσκολη έδρα με το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση, πάθος και τρεις αποβολές. Όλες για τη Ρόδο, η οποία «κλείνει» μία χρονιά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Και τον κόσμο της, που ήταν πάνω από 2.000 στο στάδιο, να μιλάει για υποβιβασμός-έγκλημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι με το ξεκίνημα της σεζόν η διοίκηση είχε τοποθετήσει ψηλά τον πήχη και έκανε όνειρα ανόδου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Εθνικός πήρε τη νίκη με γκολ του Μακρυγιάννη στις καθυστερήσεις. Αλλά μέχρι τότε, η Ρόδος αγωνιζόταν με 8 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κουρούπη στο 41’ με απευθείας κόκκινη κάρτα, του Αποστόλου στο 73’ για σκληρό μαρκάρισα στον Μισέλ και του Μκρτσιάν στο 85’.

ΡΟΔΟΣ (Τίμος Καβακάς): Παναγόπουλος, Ιμεραλιλάι (82’ Τάχος), Κουρούπης, Μκρτσιαν, Άλμπι, Αποστόλου, Πότσι (55’ Βολονάκης), Πινδώνης, Αυγενικού, Μυλωνάς, Λέκκας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Σικαλιάς, Στασινός, Βλάχος, Κρητικός, Ρούσσης, Κατίδης, Δωματάς (88’ Μακρυγιάννης), Κωνσταντίνου, Γκέσιος (63’ Κατσικοκέρης), Τεγούσης (52’ Μισέλ), Παυλάκης.

Λύτρωση στο 85’ για τον Ασπρόπυργο

Χιτσκοκικό φινάλε στο Κερατσίνι, με τον Ασπρόπυργο να παίρνει τη νίκη-παραμονή (2-1) με γκολ στο 85’. Η ομάδα του Κυριάκου Μίχα αγχώθηκε μέχρι να καταβάλει την αντίσταση του Κερατσινίου, που ναι μεν παρατάχθηκε στο γήπεδο χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, εντούτοις δεν παραδόθηκε αμαχητί.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 7′ με τον Στρατάκη, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με σκόρερ τον Ντούλια στο 35′. Ωστόσο, ο Ζωγράφος στο 85’ ήταν αυτός που έγραψε τον επίλογο του ματς και χάρισε στον Ασπρόπυργο την παραμονή του στην κατηγορία.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Βασίλης Σπάθας): Γιώρας, Τσουβαλτσίδης, Σκεντεράι, Μπατής, Βαττής, Παπασπύρος, Ντουλιας, Διάκος, Μπεριδάκης,Πασαλίδης, Καρέλης.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ (Κυριάκος Μίχας): Διαμαντής, Πρέμπος, Σταγάκης, Νικολάου, Ζώνας, Νάκας, Ατματζίδης, Στρατάκης, Μίλιτς, Μπανγκουρά, Χαϊκάλης.

Εύκολα ο Ιωνικός

Ο Εθνικός νίκησε μέσα στη Ρόδο (1-0) και ο Ιωνικός έκανε αυτό που όφειλε για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι Νικαιώτες επικράτησαν με 2-1 στο Ζευγολατιό, δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση μιας ομάδας που έχει υποβιβαστεί και στο φινάλε έσωσαν την παρτίδα. Μία κακή χρονιά για τον Ιωνικό ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού η ομάδα βρέθηκε μία ανάσα από τον υποβιβασμό της στο τοπικό πρωτάθλημα.

Στο 62′ ο Παντελίδης άνοιξε το σκορ και στο 80′ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Χαλκιά. Το μόνο που κατάφερε ο ΑΟ Ζευγολατιού ήταν να μειώσει λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης με τον Πατίλα.

ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ (Παντελής Κολλιάκος): Ντάσης, Πολυδωρόπουλος, Κουτσουμπέλας, Βελέντζας (75′ Ασπιώτης), Σούλι, Καντιλιεράκης (62′ Ζαχαρόπουλος) Σπέτσι (52′ Βαρβουνιώτης), Καραγκούνης, Α. Καλλίρης, Μαντζώρος (57′ Μπάρτζης), Πατίλας.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Νίκος Μαρωνίτης): Κουρεπίνης (85′ Μποζιονέλος), Πολυχρονάκης, Γιαταγανάκης, Παντελίδης, Κορνέζος, Όλα, Παπαθανασίου (46′ Σικαλιάς), Γεωργόπουλος, Χατζησάββας (79′ Καρυπινός), Χαλκιάς, Πουλάκης (62′ Μυριλλάκος).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρωτάθλημα ο Εθνικός, υποβιβασμός-έγκλημα για Ρόδο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.