MUNDIAL 2018

Mundial: Η κορυφαία ενδεκάδα των ομάδων που προκρίθηκαν

Οι καλύτεροι παίκτες που θα συμμετάσχουν στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Mundial: Η κορυφαία ενδεκάδα των ομάδων που προκρίθηκαν

Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και από το Σάββατο (30/6) θα αρχίσουν τα νοκ-άουτ.

Το Sportime.gr παραθέτει μια ενδεκάδα που ξεχώρισε αυτές τις δύο εβδομάδες, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις ομάδες που προκρίθηκαν στους «16» της διοργάνωσης.

Οι παίκτες τοποθετούνται στο αρχικό σχήμα ανά θέση, σε διάταξη 4-4-2.

Τερματοφύλακας

Κάσπερ Σμάιχελ: Εξαιρετικός κόντρα στο Περού, έσπασε το ρεκόρ διαδοχικών λεπτών απαραβίαστης εστίας σε επίσημα ματς της εθνικής Δανίας (ξεπέρασε τον θρυλικό πατέρα του), θετικότατος απέναντι στην Αυστραλία, δεν δέχθηκε γκολ από τη Γαλλία. Πολύ καλός και ο Ρόμπιν Όλσεν (Σουηδία), ενώ ο Φερνάντο Μουσλέρα δεν μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα, αλλά είχε πιο εύκολους αντιπάλους απέναντί του.

Δεξί μπακ

Κέβιν Τρίπιερ: Συχνές προωθήσεις, προσεκτικές μεταβιβάσεις και, κυρίως, πολλές σέντρες. Πάρα πολλές. Οι περισσότερες από κάθε άλλον στο Παγκόσμιο Κύπελλο με 4,5 ανά αγώνα, ενώ έκανε την ασίστ για το πρώτο γκολ του Τζον Στόουνς στο 6-1 επί του Παναμά. Οι πάντα ενθουσιώδεις Άγγλοι τον χαρακτηρίζουν «νέο Μπέκαμ», όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Στόπερ

Αντρέας Γκράνκβιστ: Πολύ καλή αμυντική παρουσία και ψύχραιμος στις δύο εκτελέσεις πέναλτι που ανέλαβε κόντρα σε Νότια Κορέα (νικητήριο γκολ), Μεξικό (έγραψε το 2-0). Με 5,7 αποκρούσεις και 1,3 παρεμβάσεις ανά ματς, ο αρχηγός της εθνικής Σουηδίας είχε πολύτιμη συμβολή στην πρόκριση της ομάδας του.

Ντιέγκο Γκοντίν: Από τη στιγμή που δεν προτιμήθηκε ο Μουσλέρα για τη θέση του τερματοφύλακα, θα ήταν άδικο να μην υπάρχει ένας Ουρουγουανός στόπερ στο σχετικό αφιέρωμα. Αχώριστο ντουέτο με τον Χοσέ Χιμένες σε Ατλέτικο Μαδρίτης και εθνική, αποτελούν τους μοναδικούς στόπερ που δεν έχουν δεχθεί γκολ στη διοργάνωση. Προτιμήθηκε ο Γκοντίν επειδή κράτησε το «μηδέν» και στο τελευταίο ματς με τη Σαουδική Αραβία (ο συμπαίκτης του ήταν τραυματίας).

Αριστερό μπακ

Ιβάν Στρίνιτς: Ειδικά στο ματς με τη Νιγηρία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, αλλά και με την Αργεντινή ήταν σπουδαίος. Συνέβαλε στην εξαφάνιση του Λιονέλ Μέσι και των υπολοίπων άσων της «αλμπισελέστε», προτού πάρει ανάσες στο αδιάφορο ματς με την Ισλανδία. Πολύ ψηλά και ο Τζόρντι Άλμπα.

Άξονας

Λούκα Μόντριτς: Πιθανότατα ο κορυφαίος παίκτης μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Οργάνωσε καλά την Κροατία και κλείδωσε τη νίκη στο ματς με τη Νιγηρία, ενώ έκανε τη διαφορά και έβαλε ένα υπέροχο γκολ κόντρα στην Αργεντινή. Σπουδαία παρουσία και από τον Ιβάν Ράκιτιτς, όμως ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένα «κλικ» πιο πάνω.

Φιλίπε Κουτίνιο: Ο πιο χρήσιμος παίκτης της Βραζιλίας, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι άνοιξε το σκορ κόντρα στην Ελβετία, έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» με την Κόστα Ρίκα και έκανε την ασίστ του πρώτου γκολ (ο Παουλίνιο βρήκε δίχτυα) στο ματς με τη Σερβία.

Πτέρυγες

Κριστιάνο Ρονάλντο: Χατ-τρικ με την Ισπανία, όπου μεταξύ άλλων κέρδισε πέναλτι και έσωσε την παρτίδα με εκπληκτικό φάουλ στο 88’, σκόρερ του ματς με το Μαρόκο, διανύει το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του, ασχέτως αν έχασε πέναλτι στην αναμέτρηση με το Ιράν.

Ντένις Τσερίσεφ: Στην πρεμιέρα με τη Σαουδική Αραβία πέρασε ως αλλαγή στο 24’ και σκόραρε δύο φορές, ενώ δίχτυα βρήκε και στο ματς με την Αίγυπτο που χάρισε την πρόκριση στη Ρωσία. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Ουρουγουάη τίποτα δεν πήγε καλά τόσο για τον ίδιο (αυτογκόλ στο 23’) όσο και για την ομάδα του (αποβολή Ιγκόρ Σμολνίκοβ στο 36’).

Επιθετικοί

Χάρι Κέιν: Δύο γκολ (το ένα νικητήριο στις καθυστερήσεις) κόντρα στην Τυνησία, χατ-τρικ με τον Παναμά… Ο πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Ρομέλου Λουκάκου: Διανύει εξαιρετική φόρμα και το απέδειξε με τα δύο γκολ επί του Παναμά και τα άλλα δύο επί της Τυνησίας. Σίγουρα, πάντως, τόσο ο ίδιος όσο και ο Κέιν είχαν την τύχη να αντιμετωπίσουν τις χειρότερες άμυνες του τουρνουά. O Λουκάκου ευνοήθηκε, φυσικά, από παίκτες όπως ο Κέβιν ντε Μπρόινε, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο αφιέρωμα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Mundial: Η κορυφαία ενδεκάδα των ομάδων που προκρίθηκαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.