ΤΕΝΙΣ

Γιατί να επιλέξω τένις για το παιδί μου;

Όλοι έχουμε ακούσει ότι το Τένις είναι άθλημα για μια ζωή. Στην Sergios tennis academy(STA) ο Σέργιος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του το αποδεικνύουν καθημερινά εδώ και 16 χρόνια. Το τένις μας αφορά όλους είτε το παιδί μας είναι 4 και ξεκινήσει mini tennis είτε μεγαλύτερο 7-8 και γνωρίσει αργότερα την ομορφιά του αθλήματος. Ακόμα...
Γιατί να επιλέξω τένις για το παιδί μου;

Όλοι έχουμε ακούσει ότι το Τένις είναι άθλημα για μια ζωή. Στην Sergios tennis academy(STA) ο Σέργιος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του το αποδεικνύουν καθημερινά εδώ και 16 χρόνια.

Το τένις μας αφορά όλους είτε το παιδί μας είναι 4 και ξεκινήσει mini tennis είτε μεγαλύτερο 7-8 και γνωρίσει αργότερα την ομορφιά του αθλήματος. Ακόμα και όταν είμαστε ενήλικες και ξεκινήσουμε ερασιτεχνικό αθλητισμό μετά τα 18 . Είναι ίσως και το μοναδικό σπορ που παίζουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέχρι και στα 64 , 74, 84….

Έχοντας κερδίσει τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών Roger Federer το 1996 σε πανευρωπαικούς αγώνες στο Σαν Μινιάτο της Ιταλίας (6/2-7/5) ο Σέργιος Παπαδόπουλος ήδη μετρώντας 16 χρόνια στην προπονητική συνιστά …..

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ  ΤΕΝΙΣ

Τα παιδιά  μαθαίνουν με έμμεσο τρόπο μέσα από παιχνίδια  τις βασικές αρχές του αθλήματος  υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση  ειδικά εκπαιδευμένων προπονητών.

Μέσα στο καταπράσινο Ψυχικό (Κολέγιο) σε καταπληκτικές εγκαταστάσεις η Sergios Tenis Academy λειτουργεί την πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη μέθοδο εκμάθησης τένις με πολύχρωμο και πλούσιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Παιδικές ρακέτες, χρωματιστά μπαλάκια, όλα προσαρμοσμένα στη δική τους ηλικία.

Οι ασκήσεις, αποτελούνται από μικρές ιστορίες και αποστολές, που εκτελούνται με ενθουσιασμό, βοηθώντας τα παιδιά να αφομοιώσουν τις κινήσεις. Ξεκινώντας από τα μικρά παιδιά φτάνουμε μέχρι και το αγωνιστικό τένις όπου εκεί η εμπειρία του Σέργιου Παπαδοπουλου είναι καθοριστική και βιωματική.

Οφέλη από ένα άθλημα σαν το τέννις  στα παιδιά

  • Βελτιώνεται η σωματική και ψυχική υγεία τους
  • Το παιδί ωριμάζει ψυχοκινητικά μέσα από την προπόνηση –παιχνίδι.
  • Επικοινωνία και κοινωνικοποίηση
  • Συνεργασία με άλλα παιδια αλλά και προπονητές.
  • Διασκέδαση, εκτόνωση, ψυχαγωγία.
  • Λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών καθώς πρόκειται για ατομικό άθλημα
  • Ατομική και αποκλειστική ευθύνη που δυναμώνει τον αθλητή
  • Δραστική πρόληψη συνηθισμένων λοιμώξεων αναπνευστικού συστήματος.
  • Εξαιρετική άσκηση βοηθά την ανάπτυξη όλων των φυσικών δυνατοτήτων του παιδιού.
  • Χωρίς επαφή με αντίπαλο , μειώνονται στο ελάχιστο οι πιθανότητες τραυματισμών
  • Το παιδί εξασκείται να προβλέπει, να αντιλαμβάνεται , να αιφνιδιάζει.
  • Το παιδί αποκτά αντίληψη της ταχύτητας και της κατεύθυνσης της μπάλας (αναπήδηση , πτήση )
  • Αντοχή , εκρηκτικότητα , ταχύτητα , ψυχολογία όλα απαραίτητα
  • Ρακέτα , μπάλα , στόχος συνδυαστικές ικανότητες.

Στην SERGIOS TENNIS ACADEMY (STA) όπως μας ενημερώνει ο υπεύθυνος της ακαδημίας και πρώην πρωταθλητής Ελλάδος Σέργιος Παπαδόπουλος  προσφέρουμε τις γνώσεις για ένα άθλημα για όλη τους τη ζωή.

Στόχος μας είναι το παιδί να μάθει ένα όμορφο άθλημα ώστε να μπορεί σε όλη του τη ζωή να πάρει ένα φίλο του,  να πάρει το σύντροφο του , να πάρει το παιδί του αργότερα και να αθληθεί με ευκολία σε οποιαδήποτε ηλικία.

Οι προπονητές μας εν αντιθέσει με τα συνήθη είναι σε άμεση συνεργασία για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει το παιδί. Είτε αυτό είναι μαθησιακό είτε γνωστικό είτε συμπεριφορικό . Πρώτος στόχος μας είναι το παιδί να είναι σωστός στις σχολικές του υποχρεώσεις και τα διαβάσματα του και είμαστε  αρωγοί στην προσπάθεια των γονιών όχι να κάνουμε το παιδί απαραίτητα τενίστα αλλά σωστό στις υποχρεώσεις του.

Η Sergios Tennis Academy  κάθε μέρα από 17.00 έως τις 22.00 και Σάββατο από 10.00 έως 17.00 σας περιμένει . Για κάθε επίπεδο ( αρχάριο , ερασιτεχνικό . προχωρημένο , αγωνιστικό) σε μικρά γκρουπ μαξ 4 ατόμων για κάθε ηλικία αλλά και ιδιαίτερα και πάντα θυμίζει στα παιδιά…

  • δεν πανηγυρίζουμε προκλητικά
  • δεν υποτιμάμε τον αντίπαλο
  • δεν “κλέβουμε” ποτέ πόντους
  • δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες μόνο διορθώνουμε τα δικά μας λάθη
  • δεν χρειάζονται νεύρα και απρεπής συμπεριφορά.

Πληροφορίες για την Sergios tennis academy στο

https://www.facebook.com/SERPAPTENISACADEMY  και

https://www.sergiostennisacademy.com/

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί να επιλέξω τένις για το παιδί μου;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.