ΤΕΝΙΣ

Η έκπληξη της χρονιάς στο Ρολάν Γκαρός!

Ο Μάρκο Τσεκινάτο πέρασε στα ημιτελικά κερδίζοντας τον Τζόκοβιτς με 3-1 σετ!
Η έκπληξη της χρονιάς στο Ρολάν Γκαρός!

Πριν ξεκινήσει το φετινό Ρολάν Γκαρός, ο Ιταλός Μάρκο Τσεκινάτο δεν είχε ούτε μία νίκη στην καριέρα του σε Γκραν Σλαμ! Στο πρώτο του ματς μάλιστα, έχανε με 2-0 σετ από κάποιον… Μάριους Τσοπίλ και κατάφερε να το γυρίσει, σπάζοντας το ρόδι. Και αφού το έκανε αυτό, πήρε… φόρα και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Και αυτό το κατάφερε, πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη έκπληξη ως τώρα στο τουρνουά, κερδίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 σετ! Ο Ιταλός, Νο72 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε τα πρώτα δύο σετ με 6-3 και 7-6 και είχε το πάνω χέρι. Ο Τζόκοβιτς σοβαρεύτηκε και κέρδισε το τρίτο με 6-1, ενώ στο τέταρτο προηγήθηκε με 5-1 στα γκέιμς!

Κι εκεί που όλοι πίστευαν ότι θα πάει σε πέμπτο σετ ο Σέρβος και θα «καθαρίσει», ο Τσεκινάτο άρχισε την αντεπίθεση, ισοφάρισε σε 5-5 και πήγε το σετ στο τάι μπέικ! Εκεί κανείς δεν έλεγε να χάσει δύο πόντους σερί, με τον Τσεκινάτο τελικά να κάνει μίνι μπρέικ στο σερβίς του Σέρβου και να κερδίζει το τάι μπρέικ με 13-11 και μαζί την πρόκριση στους «4», όπου τον περιμένει ο Ντομινίκ Τιμ!

Στον πρώτο χρονικά προημιτελικό της ημέρας, ο Ντομινίκ Τιμ… τιθάσευσε τον νεαρό Αλεξάντερ Ζβέρεβ. Ο ενθουσιασμός του Γερμανού δεν ήταν αρκετός και ο Τιμ που απέκλεισε τον Τσιτσιπά δύσκολα στον τρίτο γύρο, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, κερδίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες τον Ζβέρεβ (6-4, 6-2, 6-1).

Στις γυναίκες το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών ήταν το αναμενόμενο. Οι δύο Αμερικανίδες, η Μάντισον Κις και η Σλόαν Στέφενς, θα τεθούν αντιμέτωπες με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Η Κις επικράτησε της έκπληξης της διοργάνωσης, Ιουλία Πουντίτσεβα με 7-6, 6-4, ενώ πιο εύκολο έργο αποδείχθηκε πως είχε η Στέφενς επί της Ντάρια Κασάτκινα, επικρατώντας με 6-3, 6-1.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η έκπληξη της χρονιάς στο Ρολάν Γκαρός!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.