ΤΕΝΙΣ

Ένας… ιδιαίτερος τελικός στο Παρίσι

Σλόαν Στέφενς και Σιμόνα Χάλεπ διεκδικούν τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός
Ένας… ιδιαίτερος τελικός στο Παρίσι

Ο σημερινός (9/6) τελικός στο μονό γυναικών του τένις στο Ρολάν Γκαρός, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες.

Από την μία, η Σιμόνα Χάλεπ είναι χωρίς τίτλο σε γκραν σλαμ και είναι η μόνη στην ιστορία του τένις που δεν έχει κερδίσει ένα από τα τέσσερα major τουρνουά αν και βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από την άλλη, η Σλόαν Στέφενς δεν έφτασε ποτέ ως τώρα στο Νο1, ενώ έπαιξε μια φορά σε τελικό γκραν σλαμ, πέρυσι στο Αμερικανικό όπεν, και κέρδισε!

Σίγουρα ο σημερινός αγώνας (16:00) θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, ιδίως για την Χάλεπ καθώς καλείται να σπάσει αυτή την κατάρα που την κυνηγά. Έχει παίξει σε τρεις τελικούς και δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν και θέλει να σταματήσει να αμφισβητείται η παρουσία της στο Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει πάρει γκραν σλαμ.

Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο βάρος που θα κουβαλά η Ρουμάνα, η οποία έχει περάσει από χίλια κύματα στην καριέρα της. Η 26χρονη που έχει και ελληνικές ρίζες, σε πολύ μικρή ηλικία αναγκάστηκε να κάνει επέμβαση μείωσης στήθους, καθώς δυσκολευόταν στις κινήσεις της και αρκετές φορές πονούσε.

Είναι αλήθεια πως οι επιδόσεις της δεν ήταν καθόλου καλές και αρκετοί εστίαζαν στο… σώμα της, κάτι που ήθελε απεγνωσμένα να «σβήσει». Και μετά την επέμβαση άρχισε η άνοδός της. Γρήγορα άρχισε να κερδίζει τουρνουά και να έχει πολύ καλές πορείες στα γκραν σλαμ, με αποκορύφωμα δύο τελικούς στο Ρολάν Γκαρός και έναν στο Αυστραλιανό όπεν. Αν και έφτασε μέχρι την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, δεν κατάφερε ποτέ να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της. Να κατακτήσει ένα γκραν σλαμ.

Έχει σήμερα μια τέταρτη ευκαιρία απέναντι σε μια τενίστρια που είδε το τένις ως διέξοδο από την μελαγχολία μετά τον θάνατο του πατέρα της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2009. Τα τελευταία δύο χρόνια παρουσίασε μεγάλη άνοδο και έφτασε στην κατάκτηση του US Open πέρυσι. Τώρα διεκδικεί το δεύτερό της τρόπαιο σε γκραν σλαμ, απέναντι σε μια «διψασμένη» για νίκη, τενίστρια.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένας… ιδιαίτερος τελικός στο Παρίσι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.