ΤΕΝΙΣ

Ο Φέντερερ είναι σαν το παλιό καλό κρασί

Ο Ελβετός κοντεύει τα 37 του χρόνια, αλλά συνεχίζει να μαγεύει
Ο Φέντερερ είναι σαν το παλιό καλό κρασί

«Το να φτάνω στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, πλέον δεν μου λέει τίποτα. Θέλω απλά να παίζω καλά και να κερδίζω τίτλους για όσο θα αγωνίζομαι». Αυτήν την φράση είχε πει πριν ένα μήνα σε συνέντευξή του στο Vogue ο Ρότζερ Φέντερερ, όταν… απολάμβανε τις διακοπές του καθώς είχε αποφασίσει να μην κατέβει σε αγώνες στην χωμάτινη επιφάνεια.

Σε δύο μήνες και κάτι, φτάνει τα 37 του χρόνια και γνωρίζοντας πως το χώμα δεν είναι και το φόρτε του, προτίμησε να κρατήσει δυνάμεις για το γρασίδι και την σκληρή επιφάνεια.

Και με το που άρχισε το γρασίδι, στο πρώτο του τουρνουά προκρίθηκε στον τελικό και παράλληλα ανέβηκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, για να γίνει ο γηραιότερος που το καταφέρνει (το ρεκόρ πάλι ο ίδιος το είχε πριν ενάμιση μήνα).

«Χαίρομαι για το Νο1, αλλά περισσότερο χαίρομαι γιατί κερδίζω αγώνες και όχι σε γκραν σλαμ, για να φτάσω ως την κορυφή. Η σεζόν μου αρχίζει τώρα και ελπίζω να είναι γεμάτη, χωρίς άλλα διαλλείματα», ανέφερε μετά την νίκη του στον ημιτελικό επί του Νικ Κύργιου, ο Ελβετός.

«Για μία τετραετία δεν υπήρχε αυτή η συζήτηση για το Νο1 γιατί ήμουν σταθερά εκεί, αλλά τώρα αλλάζει συνέχεια χέρια και το έχει κάνει λίγο ενδιαφέρον για τους θεατές κυρίως», συνέχισε ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Ναδάλ κέρδιζε όλα τα τουρνουά και ο Φέντερερ ξεκουράστηκε για περίπου δύο μήνες. Και μέσα σε ένα τουρνουά πήρε και πάλι την κορυφή από τον Ισπανό. Αυτό έγινε γιατί ο Ισπανός από τα ίδια τουρνουά είχε τους πόντους από πέρυσι και δεν μπορούσε να κερδίσει πολλούς φέτος, αλλά ο Φέντερερ σε κάθε τουρνουά που θα προχωρά στο γρασίδι θα… εκτοξεύεται στους πόντους.

Στους τελευταίους δύο μήνες ο Ναδάλ έπαιζε ασταμάτητα, ενώ ο Φέντερερ έκανε φωτογραφήσεις, πέρασε λίγο χρόνο με την οικογένειά του και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του.

Τρία μόλις ματς μετά την επιστροφή του, πήρε το Νο1. Δεν υπάρχει καλύτερος και πιο ξεκούραστος τρόπος να το κάνεις. Όταν έχεις φτάσει τα 37, είναι ο ιδανικός τρόπος.

Και μόνον ο Φέντερερ ξέρει τον τρόπο να το κάνει…

Τι καλύτερο από το να περνά στην κορυφή έτσι ξεκούραστα, όταν πλησιάζει τα 37…

ΥΓ: Σήμερα (17/6) θα αγωνιστεί στον 148ο τελικό της καριέρας του, στο τουρνουά της Στουτγάρδης, απέναντι στον Μίλος Ράονιτς. Αν κερδίσει, θα είναι ο τίτλος υπ’ αριθμόν 98 στην σπουδαία πορεία του. Δύο μόλις από την κατοστάρα και 11 από τον κορυφαίο όλων των εποχών, Τζίμι Κόνορς που έχει 109.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Φέντερερ είναι σαν το παλιό καλό κρασί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.