VIRAL

Γιατί η νύφη κάθεται στα αριστερά του γαμπρού;

Δύο είναι οι παραδοχές για την θέση της νύφης στο γάμο. Η μία, η ελληνική, έχει να κάνει με την δημιουργία της Εύας από το αριστερό πλευρό του Αδάμ. Οπότε γι αυτό κάθεται η γυναίκα από τα αριστερά του άνδρα σε έναν γάμο. Η άλλη εκδοχή, η οποία υποστηρίζεται περισσότερο στο εξωτερικό, θεωρεί ότι η...
Γιατί η νύφη κάθεται στα αριστερά του γαμπρού;

Δύο είναι οι παραδοχές για την θέση της νύφης στο γάμο. Η μία, η ελληνική, έχει να κάνει με την δημιουργία της Εύας από το αριστερό πλευρό του Αδάμ. Οπότε γι αυτό κάθεται η γυναίκα από τα αριστερά του άνδρα σε έναν γάμο.

Η άλλη εκδοχή, η οποία υποστηρίζεται περισσότερο στο εξωτερικό, θεωρεί ότι η νύφη κάθεται από τα αριστερά του γαμπρού για να έχει αυτός το δεξί του (καλό χέρι) ελεύθερο. Παλαιότερα, τον 16ο αιώνα, ο γαμπρός συνήθως έκλεβε τη νύφη οπότε υπήρχε ο κίνδυνος να… μπουκάρουν οι συγγενείς της κατά την διάρκεια του μυστηρίου και ο γαμπρός έπρεπε να μπορεί να πιάσει το σπαθί του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί η νύφη κάθεται στα αριστερά του γαμπρού;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.