VIRAL

Αυτό το ήξερες; Η Γη έχει μία κρυμμένη Ήπειρο (vid)

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια τεράστια έκταση που είναι 94% βυθισμένη κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό
Αυτό το ήξερες; Η Γη έχει μία κρυμμένη Ήπειρο (vid)

Όλοι μάθαμε στο σχολείο για τις επτά ηπείρους στη Γη, αλλά δεν λάβαμε υπόψη τη Zealandia, η οποία ελπίζουμε να σώσει όλους την ανθρωπότητα, από το κακό που η ίδια έχει προκαλέσει.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια τεράστια έκταση που είναι 94% βυθισμένη κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Θα έχετε ακούσει πιθανώς για το ένα μικρό τμήμα της πιθανής ηπείρου που δεν είναι βυθισμένο και φυσικά πρόκειται για τη Νέα Ζηλανδία και Νέα Καληδονία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, η Zealandia είναι τεράστιας έκτασης και συγκεκριμένα εκτίνεται για 1,9 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια.

Οι επιστήμονες πιέζουν επί του παρόντος να αναγνωριστεί επίσημα η Zealandia ως ηπειρωτική χώρα, λόγω της εκπλήρωσης σημαντικών κριτηρίων όπως  το υψόμετρο στη γύρω περιοχή, χαρακτηριστική γεωλογία, σαφώς καθορισμένη περιοχή και υπέδαφος παχύτερο από το κανονικό του ωκεανού,

«Η επιστημονική αξία της αναγνώρισης  της Zealandia ως ηπειρωτικής Ευρώπης είναι κάτι παραπάνω από ένα επιπλέον όνομα σε μια λίστα, ανέφεραν οι ερευνητές, σύμφωνα με το BBC και συμπλήρωσαν

«Ότι μια ήπειρος μπορεί να είναι τόσο βυθισμένη, αλλά να μην είναι κατακερματισμένη [κάνει καλό για] τη διερεύνηση, τη συνοχή ή ακόμα και τη διάλυση του ηπειρωτικού εδάφους».

Δείτε το βίντεο:

 

«Οι εξωγήινοι έχουν έρθει ήδη στη Γη»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτό το ήξερες; Η Γη έχει μία κρυμμένη Ήπειρο (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.