ΑΕΚ

AEK: Τα… μαθηματικά του Χιμένεθ στο «Νο1»

Η ανακατανομή χρόνου συμμετοχής που πρέπει να κάνει ο Ισπανός τεχνικός στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν στην Ένωση
AEK: Τα… μαθηματικά του Χιμένεθ στο «Νο1»

Ο ένας, συγκαταλέγεται κατά τεκμήριο ανάμεσα στους κορυφαίους Ελληνες τερματοφύλακες αυτή την περίοδο. Ο δεύτερος, επίσης ποιοτικός, περιμένει την παραμικρή ευκαιρία για να αποδείξει τις ικανότητές του. Ο λόγος φυσικά για τους δυο τερματοφύλακες της ΑΕΚ, Βασίλη Μπάρκα και Παναγιώτη Τσιντώτα.

Σχεδόν συνομήλικοι (25 ο πρώτος, στα 26 ο δεύτερος), το ταλέντο αμφότερων ξεχωρίζει, κυρίες με τις καλές τους τοποθετήσεις και διαμορφώνει ένα άκρως ανταγωνιστικό ζευγάρι στον «άσο».

Κάτι που αυτομάτως, υποχρεώνει τον Μανόλο Χιμένεθ σε… μαθηματικά, για το πως και το πότε θα γίνεται η χρησιμοποίησή τους. Η  εν λόγω συζήτηση, στις αρχές της σεζόν, είχε μια στέρεα βάση. Ο Μπάρκας, όντας ο πρώτος και βασικός πορτιέρε της «Ενωσης», θα προστάτευε την εστία των «κιτρινόμαυρων» στη Σούπερ Λιγκ και στα ευρωπαϊκά ματς. Παράλληλα, οι αναμετρήσεις του Κυπέλλου θα αποτελούσαν το πεδίο δράσης του Τσιντώτα.

Μέχρι και το τέλος του 2018, η παρούσα κατάσταση λίγο- πολύ ίσχυε στο ακέραιο. Ωστόσο, ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο εκτροχιασμός στο πρωτάθλημα ήδη από τον Νοέμβριο την διαφοροποίησε. Περισσότερο δε, η εικόνα που παρουσιάζει ο 25χρονος γκολκίπερ από το Περιστέρι μέσα στο 2019, η οποία εγείρει ερωτήματα για την ανακατανομή χρόνου που θα πρέπει να γίνει ανάμεσα σε εκείνον και τον ομοθεσίτη του από την Κατερίνη.

Τα λάθη συγκέντρωσης κυρίως, τα οποία έχουν εμφανιστεί μέσα στον προηγούμενο μήνα, σίγουρα δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από το τεχνικό τιμ και γι’ αυτό οδήγησαν στην αντικατάσταση του Μπάρκα, στο ματς με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα. Βέβαια, στα δύο επόμενα, επανήλθε στο τέρμα, τόσο στο Κύπελλο, όσο και στο παιχνίδι στο «Βικελίδης».

Επομένως, φαίνεται ότι πλέον, δεν υπάρχουν… στάνταρ ή διακριτά παιχνίδια συμμετοχής για κάποιον από τους δυο, κάτι που αυξάνει τον συναγωνισμό. Σε κάθε αναμέτρηση της ΑΕΚ λοιπόν, τα «κλειδιά» της κιτρινόμαυρης εστίας θα δίνονται ανάλογα με την κατάσταση του καθενός.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «AEK: Τα… μαθηματικά του Χιμένεθ στο «Νο1»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.