ΓΑΛΛΙΑ

Η Στρασμπούρ το Λιγκ Καπ και Ευρώπη (vids)

Η Στρασμπούρ δεν έκανε λάθος, νίκησε την Γκινγκάμπ 4-1 στα πέναλτι, κατακτώντας το Λιγκ Καπ στη Γαλλία
Η Στρασμπούρ το Λιγκ Καπ και Ευρώπη (vids)

Η Στρασμπούρ δημιουργεί τη δική της παράδοση στο Λιγκ Καπ Γαλλίας. Η ομάδα της Αλσατία νίκησε στον τελικό της διοργάνωσης την Γκινγκάμπ 4-1 στα πέναλτι (0-0 καν. αγ. και παράταση) κατακτώντας τον τίτλο σε ισάριθμές συμμετοχές της στον τελικό (1964, 1997, 2005, 2019).

Παράλληλα, εξασφάλισε την παρουσία της στο Europa League, έστω κι αν στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη 10η θέση.

Ο τελικός που έγινε στο  «Stade Pierre-Mauroy» της Λιλ, μπροστά σε 50.000 περίπου θεατές, κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο αγώνας τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στην παράταση είχε κάποιες καλές στιγμές, με την Γκινγκάμπ να δημιουργεί τις καλύτερες φάσεις στην παράταση, αλλά να μην τις εκμεταλλεύεται.

Στα πέναλτι οι παίκτες της Στρασμπούρ αποδείχθηκαν περισσότερο ψύχραιμοι, οι Πριτσς, Τόμασον, Λίναρντ και Καρόλ ευστόχησαν, ενώ από την πλευρά της Γκινγκάμπ στόχο βρήκε μόνοι ο Ντιντό, για το 4-1 που έκρινε και τον νικητή.

Πολυνίκης στον θεσμό είναι η Παρί Σεν Ζερμέν με οκτώ κατακτήσεις, με πέντε διαδοχικές από το 2014 μέχρι πέρυσι, καθώς φέτος την πάτησε από την Γκινγκάμπ στα προημιτελικά (2-1).

Η Γκινγκάμπ αν και παλεύει για την παραμονή της στη Ligue 1, στα ημιτελικά πέταξε εκτός συνέχειας και τη Μονακό, 5-4 στα πέναλτι και για πρώτη φορά στην ιστορία της έπαιξε στον τελικό της διοργάνωσης.

Πίσω από τη Στρασμπούρ, από τρεις τίτλους έχουν οι Μπορντό και Μαρσέιγ.

Λορέ: «Αν το έχανε, θα τον σκότωνα…»

Ο Ντμίτρι Λίναρντ εκτέλεσε με στιλ α λα Πανένκα το πέναλτι, δίνοντας προβάδισμα 3-1 στη «ρώσικη» ρουλέτα.

Και ο τεχνικός της Σστρασμούρ, Τιερί Λορέ στο τέλος δεν άντεξε και δήλωσε: «Αν το έχανε, θα τον σκότωνα»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Στρασμπούρ το Λιγκ Καπ και Ευρώπη (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
kpetropoulos

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.