ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Tάσος Μεντής, ένας φέρελπις μονομάχος

Μεντής Είναι νέος και φιλόδοξος πυγμάχος. Θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια του kick boxing και το όνομα του ενδέχεται να μας απασχολήσει στο μέλλον.
Tάσος Μεντής, ένας φέρελπις μονομάχος

Ο Τάσος Μεντής είναι ένας νέος και φιλόδοξος πυγμάχος. Θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια του kick boxing και το όνομα του ενδέχεται να μας απασχολήσει στο μέλλον.

Ο 18χρονος Τάσος Μεντής, που ανήκει στους Μονομάχους Σχηματαρίου, έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλητής στο στιλ του Κ-1 στα -70 κιλά.

Επιπλέον, έχει κατακτήσει την ζώνη VERSUS και τον Αύγουστο θα ταξιδέψει παρέα με τον προπονητή του, Γιώργο Θεολόγη, στην Ουγγαρία για να αγωνιστούν ως μέλη της Εθνικής ομάδας.

Ο ίδιος μίλησε στο Sportime, λίγες μέρες μετά τη νίκη του με ομόφωνη απόφαση στην ρεβάνς με τον Παναγιώτη Ελευθερίου στο ‘Spartan’s Νight 2’,που διεξήχθη στο Κλειστό της Ζωφριάς.

-Τάσο , σε καλωσορίζουμε στο Sportime! Πότε άρχισες να ασχολείσαι με το άθλημα;

-Ξεκίνησα πριν 3 χρόνια. Είχα έρθει στη σχολή του κυρίου Θεολόγη. Ξεκινήσαμε μαζί από το μηδέν, τον ευχαριστώ πολύ και ό,τι έχει γίνει το οφείλω σε εκείνον.

Ο πρώτος μου αγώνας ήταν σε ένα διασυλλογικό τουρνουά της περιοχής στη Θήβα, περίπου δύο εβδομάδες αφού είχα ξεκινήσει.

Το πήρα πολύ ζεστά από τότε, έκανα 2 νίκες σε 2 παιχνίδια και ξεκίνησα να ασχολούμαι περισσότερο με το άθλημα.

-Πρωταθλητισμός και σχολείο. Πως συνδυάζονται;

Είναι δύσκολο κομμάτι, απαιτούνται θυσίες. Είμαι μαθητής της 3ης Λυκείου και πάω φροντιστήριο. Ξυπνάω 7 το πρωί, τελειώνω το φροντιστήριο και έρχομαι κατευθείαν προπόνηση.

-Η πυγμαχία μπορεί να παρεξηγηθεί από κάποιους. Το έχεις βιώσει ποτέ;

-Ναι, πολλοί θεωρούν ότι είμαστε βάρβαροι και ότι εμείς που κάνουμε kick box σκοτωνόμαστε. Ωστόσο, μέσα από τον αθλητισμό πιστεύω ο καθένας μαθαίνει πειθαρχία.

Θα δώσω ένα παράδειγμα. Κάποιος που κάνει σκοποβολή δε σημαίνει ότι θα βγει έξω και θα πάει να σκοτώσει τον κόσμο. Το ίδιο είναι και για εμάς.

-Πως προετοιμάζεσαι ψυχολογικά πριν τα παιχνίδια;

-Σε κάθε παιχνίδι στόχος μου είναι η νίκη και με τη βοήθεια του δάσκαλου μου αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία.

Από κει και πέρα, τα κιλά εξαρτώνται από τις απαιτήσεις του αγώνα. Σε άλλους αγώνες έχει χρειαστεί να πάρω κιλά και σε άλλους να χάσω.

– Ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;

Θεωρώ πως είναι ο συναθλητής μου στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα στον τελικό, τον οποίο και κέρδισα.

-Το πρότυπό σου;

Ο Artur Kyshenko.

Πως σου φάνηκε το ‘Spartan’s Νight’;

-Είναι μία πολύ καλή διοργάνωση. Δεν έχω ξαναπαίξει σε στάδιο με τόσο πολύ κόσμο.

Θεωρώ πως είναι ο καλύτερος αγώνας που έχω κάνει. Ευχαριστώ πολύ και τους διοργανωτές Γιώργο Χαλκίδη και Μπάμπη για την ευκαιρία που μου δώσανε. Τα καλύτερα έρχονται!

-Όσον αφορά το άθλημα;

Σε σύγκριση με τη μέρα που ξεκίνησα να παρακολουθώ διοργανώσεις, έχουμε ανέβει και σε αθλητικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο διοργανώσεων.

– Ποια είναι η σχέση σου με τον προπονητή σου, Γιώργο Θεολόγη;

Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, μαζί έχουμε ξεκινήσει από το μηδέν και οφείλω τα πάντα σε εκείνον για ό,τι έχω κάνει μέχρι στιγμής. Είναι πάντα δίπλα μου σε οποιαδήποτε δυσκολία και με βοηθάει. Τον ευχαριστώ πολύ για αυτό.

 

Ο αγώνας kick boxing θα μεταδοθεί αποκλειστικά στην COSMOTE TV  (Κυριακή 28/4, 21.00, COSMOTE SPORT6HD), μέσα από την οποία εκτός από επιλεγμένους αγώνες πυγμαχίας, οι φίλοι των πολεμικών τεχνών απολαμβάνουν και «μάχες» από το UFC (Ultimate Fighting Championship).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Tάσος Μεντής, ένας φέρελπις μονομάχος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.