ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΕΛΛΟΣ

Ο Μητσοτάκης «καθάρισε» την γκάφα Βρούτση και όλα καλά; 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πήρε… πάνω του και έδωσε τέλος στην φαρσοκωμωδία με το Voucher των 600 ευρώ για την κατάρτιση των επιστημόνων. Ο Γιάννης Βρούτσης πήρε πίσω την Τετάρτη το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. «Σε συνθήκες έκτακτες και στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας...
Ο Μητσοτάκης «καθάρισε» την γκάφα Βρούτση και όλα καλά; 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πήρε… πάνω του και έδωσε τέλος στην φαρσοκωμωδία με το Voucher των 600 ευρώ για την κατάρτιση των επιστημόνων.

Ο Γιάννης Βρούτσης πήρε πίσω την Τετάρτη το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

«Σε συνθήκες έκτακτες και στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επελέγη η στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης (voucher) (…) Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας.

«Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Τι είπε δηλαδή ο κ. Βρούτσης ότι έγινε έρευνα, διαπιστώθηκε η ανεπάρκεια του και με απόφαση του πρωθυπουργού το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης που με τυμπανοκρουσίες είχε φέρει ο υπουργός Εργασίας, καταργήθηκε.

Δηλαδή ειλικρινά, τι άλλο πρέπει να κάνει κάποιος για να έχει την στοιχειώδη ευθιξία και να παραιτηθεί;

Θα «γιορτάζει» την κυβέρνηση η αντιπολίτευση (και δικαίως) για χρόνια. Έγινε ανέκδοτο η κυβέρνηση εξαιτίας του λάθους του κ. Βρούτση. Δηλαδή ας έθετε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό και ας μη τη δεχόταν ο κ. Μητσοτάκης. Έτσι, απλά σαν ένδειξη φιλότιμου.

Την παραίτηση του υπουργού Γιάννη Βρούτση και την κατάργηση του προγράμματος ζητούσε επίμονα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Δικαίως.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι νέοι επιστήμονες παίρνουν μόνο 600 ευρώ για τα προγράμματα κατάρτισης ενώ το κράτος πληρώνει 1070 για τον καθένα, «προκειμένου τα 470 να πάνε στις τσέπες των ιδιοκτητών ΚΕΚ».

Σαν χοντρό δεν είναι για να μένουν ακόμα όλοι στην θέση τους;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μητσοτάκης «καθάρισε» την γκάφα Βρούτση και όλα καλά; », όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.