ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατρός «μαϊμου»: Τι είπε στην απολογία του

Το περιεχόμενο της απολογίας του «ψευτογιατρού» φέρνει απόψε στη δημοσιότητα το MEGA. Όσα ισχυρίζεται υπογραμμίζουν τον κυνισμό με τον οποίο δρούσε ο 47χρονος γιατρός «μαϊμου» που υποδυόταν τον γιατρό και παγίδευε τα ανύποπτα θύματά του. Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή ο 47χρόνος γιατρός «μαϊμου»,  Νίκος Κοντοστάθης κατά την διάρκεια της απολογίας του για...
Γιατρός «μαϊμου»: Τι είπε στην απολογία του

Το περιεχόμενο της απολογίας του «ψευτογιατρού» φέρνει απόψε στη δημοσιότητα το MEGA. Όσα ισχυρίζεται υπογραμμίζουν τον κυνισμό με τον οποίο δρούσε ο 47χρονος γιατρός «μαϊμου» που υποδυόταν τον γιατρό και παγίδευε τα ανύποπτα θύματά του.

Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή ο 47χρόνος γιατρός «μαϊμου»,  Νίκος Κοντοστάθης κατά την διάρκεια της απολογίας του για τους τρεις θανάτους ασθενών από τις δήθεν θεραπείες του.

«Η ασθένεια από την οποία έπασχαν και τα δύο παιδιά αποτελεί ανίατη ασθένεια με πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής. Δηλαδή ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες η πλήρης ίαση δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικώς θαύματος».

Απίστευτο θράσος από τον ψευτογιατρό

Τα όσα είπε για την 14χρονη μαθήτρια που κατηγορείται πως ευθύνεται για τον θάνατό της προκαλούν. Έφτασε στο σημείο να δηλώσει μπροστά στον ανακριτή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι έκανε και σκόντο.

«Στην περίπτωση της Δέσποινας προσπαθούσα να κάνω καλύτερες τιμές γιατί προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια και ο πατέρας της είναι στρατιωτικός. Δεν έπαιρναν τη θεραπεία μία και έξω».

«Δεν ψάρευα ασθενείς»

Ο κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ισχυρίστηκε πως δεν «ψάρευε» ασθενείς, αλλά προσέφερε τις υπηρεσίες του, κατόπιν συστάσεως από στόμα σε στόμα. Οι ασθενείς όπως ισχυρίστηκε τον σύστηναν ως γιατρό.

«Με πήρε η κατρακύλα και ξεκίνησα να απολαμβάνω τον τίτλο του γιατρού διανθίζοντας τον με διάφορες επιπλέον ιδιότητες βρισκόμενος σε μία ψυχολογική κατάσταση αδράνειας χωρίς δηλαδή να μου περνάει από το μυαλό ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Ουδέποτε παρέστησα ψευδώς στον οποιονδήποτε ότι αυτό που προμήθευα συνιστά φαρμακευτική αγωγή με την παραδοσιακή έννοια».

«Ζητώ συγνώμη»

Παρότι ζήτησε συγνώμη και ισχυρίστηκε πως δεν είχε δόλο, ανέφερε ότι δεν συνέστησε ποτέ διακοπή θεραπείας και ουδέποτε ζήτησε οικονομικό αντάλλαγμα.

«Ό,τι έκανα το έκανα από καλή πρόθεση για να τους βοηθήσω όλους και δεν είχα κακή πρόθεση να δημιουργήσω εσκεμμένα οποιοδήποτε κακό. Ουδέποτε ζήτησα και έλαβα από οποιονδήποτε ασθενή χρήματα για εξετάσεις, δεν είχα ούτε το διαγνωστικό κέντρο ούτε τα μηχανήματα να κάνω εξετάσεις. Απλά ορισμένες φορές τους συνόδευα στο διαγνωστικό κέντρο και στο νοσοκομείο στο οποίο θα έκαναν την εξέταση».

Σε κάθε περίπτωση οι αποκαλύψεις για τον 47χρόνο καθημερινά είναι καταιγιστικές και σίγουρα στο μέλλον θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και για άλλες περιπτώσεις ασθενών που εξαπάτησε.

Πηγή: Megatv.com 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατρός «μαϊμου»: Τι είπε στην απολογία του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.