ΑΤΖΕΝΤΑ

O χαρισματικός Στιβ Τζομπς και η «μαγική» ιστορία της Apple που άλλαξε τον κόσμο (vids)

O ιδιοφυής Στιβ Τζομπς, συνιδρυτής της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Apple, «έφυγε» σαν σήμερα στις 5 Οκτωβρίου 2011.
O χαρισματικός Στιβ Τζομπς και η «μαγική» ιστορία της Apple που άλλαξε τον κόσμο (vids)

Συμπληρώθηκαν κιόλας 9 χρόνια από τον θάνατο του ιδιοφυούς Στιβ Τζομπς, καθώς ο συνιδρυτής της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Apple,«έφυγε» σαν σήμερα στις 5 Οκτωβρίου 2011. Ήταν μόλις 56 ετών πρόλαβε όμως να αλλάξει τον κόσμο μέσα από πρωτοποριακές ανακαλύψεις του στην ψηφιακή τεχνολογία.

Ο Στιβ Τζομπς εχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή. Ο Στηβ Τζομπς «ήταν ο μέγας ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής».

Ο Αμερικανός επιχειρηματίες ήταν ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar (μέχρις ότου εξαγοράστηκε από την Disney, στης οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρούσε θέση και της οποίας ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος).

Ο Στίβεν Πολ Τζομπς γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1955 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας. Φυσικοί γονείς του ήταν ο Συρολιβανέζος Αμπντουφατάχ αλ Τζανταλί και η Ελβετίδα Τζόαν Σίμπλε, και οι δύο φοιτητές στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’50.

Το 2001 παρουσίασε τον μικρό μουσικό αναπαραγωγέα iPod, ενώ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς του απονεμήθηκε ο τίτλος του «προσώπου της χρονιάς» από τη βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times.

Επίσης το 2007 έφερε επανάσταση στην κινητή τηλεφωνία με το iPhone και το 2010 επέβαλε τα τάμπλετ με το iPad.

Στις 24 Αυγούστου 2011, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Apple. Στην επιστολή της παραίτησής του, συνέστησε να τον διαδεχθεί ο επόμενος στην ιεραρχία, Τιμ Κουκ.

Όπως ζήτησε ο ίδιος, διορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Στις 5 Οκτωβρίου 2011 (μια μέρα μετά την παρουσίαση του iPhone 4s, από την οποία ήταν απών) ανακοινώθηκε ο θάνατος του (από καρκίνο) σε ηλικία 56 ετών.

Έφυγε νωρίς, όμως πρόλαβε να προσφέρει στον κόσμο τέτοιες τεχνολογίες που του έδωσαν ώθησαν τέτοια, ώστε να κάνει ευκολότερη τη ζωή του τις επόμενες δεκαετίες. Όταν αυτός θα λείπει…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «O χαρισματικός Στιβ Τζομπς και η «μαγική» ιστορία της Apple που άλλαξε τον κόσμο (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.