WORLD FOOTBALL

Θρήνος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Ζεράρ Ουγιέ!

Ο Ζεράρ Ουγιέ πριν από λίγο καιρό είχε κάνει σοβαρό χειρουργείο έπειτα από το οποίο δεν κατάφερε να επανέλθει και τελικά «έφυγε» τα ξημερώματα της Δευτέρας, 14 Δεκεμβρίου του 2020...
Θρήνος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Ζεράρ Ουγιέ!

Ο Ζεράρ Ουγιέ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έγραψε ιστορία στον πάγκο της Λίβερπουλ στις αρχές της χιλιετίας…

Ο Ζεράρ Ουγιέ πριν από λίγο καιρό είχε υποβληθεί σε σοβαρό χειρουργείο έπειτα από το οποίο δεν κατάφερε να επανέλθει και τελικά «έφυγε» τα ξημερώματα της Δευτέρας, 14 Δεκεμβρίου του 2020…

Ο Γάλλος προπονητής έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο. Αρχικά, έστειλε την Λανς στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου κι έπειτα οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο της τίτλο πρωταθλήματος το 1986.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φούλαμ – Λίβερπουλ 1-1: Πάει χέρι-χέρι με την Τότεναμ (vid)

Κατέκτησε το τρεμπλ με τη Λίβερπουλ το 2001 καταφέρνοντας να οδηγήσει τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ σε μέρες θριάμβου με LeagueCup, Κύπελλο Αγγλίας, το Κύπελλο UEFA στον αλησμόνητο τελικό με την Αλαβές και το ευρωπαϊκό Super Cup.

Το 2004 αποχώρησε από το Άνφιλντ, με τον Ράφα Μπενίτεθ, να τον αντικαθιστά τόσο στον πάγκο, όσο και τις επιτυχίες. Ο Ουγιέ επέστρεψε στην πατρίδα του όπου πανηγύρισε back-to-back πρωταθλήματα με την Λυών το 2006 και το 2007.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ήταν εκείνος που οδήγησε τη Γαλλία στο τμήμα κ-18 στην κατάκτηση του Euro του 1996, ενώ το 1992 είχε βρεθεί στο «τιμόνι» των ανδρών, αποχωρώντας έναν χρόνο αργότερα έχοντας αποτύχει να πάρει την πρόκριση στο Μουντιάλ του 1994.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θρήνος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Ζεράρ Ουγιέ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.