STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Ξεκόλλησε από τον πάτο με Καραμάνο

Η Λαμία βρήκε γρήγορο γκολ με τον Καραμάνο, ο Απόλλων Σμύρνης δεν είχε απάντηση και το τρίποντο ξεκόλλησε τους Φθιώτες για πρώτη φορά από την τελευταία θέση.
Λαμία – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Ξεκόλλησε από τον πάτο με Καραμάνο

Κάποτε θα συνέβαινε, με τη φόρα που είχε πάρει και την σταθερότητα στα τελευταία της παιχνίδια.

Η Λαμία βρήκε γρήγορο γκολ με τον Καραμάνο, ο Απόλλων Σμύρνης δεν είχε απάντηση και το τρίποντο ξεκόλλησε τους Φθιώτες για πρώτη φορά από την τελευταία θέση της Super League. Εκεί που βρίσκεται πλέον, η ΑΕΛ.

Τρίτο σερί ματς χωρίς ήττα για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μετά τις ισοπαλίες σε Βόλο και Αγρίνιο. Και πρώτη νίκη μετά το 2-0 επί του Άρη.

Τέταρτη ήττα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στα πέντε τελευταία και εμφανίσεις που φέρνουν προβληματισμό, αλλά όχι ιδιαίτερα βαθμολογικό άγχος.

Το φιλμ του αγώνα

Πίεσαν οι Φθιώτες με το καλημέρα και είχαν τελικές με τους Ρόμανιτς και Καραμάνο, χωρίς να βρίσκουν στόχο.

Και δικαιώθηκαν στο 13′. Ο Ντέλετις εκτελεί φάουλ από αριστερά, ο Χουχούμης στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα τη στέλνει προς τα πίσω, ο Καραμάνος με προβολή στην κίνηση νικά τον Βέρχουλστ κι ανοίγει το σκορ.

 

Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα είχε δύο σημαντικές επεμβάσεις σε φάουλ του Μπεχαράνο και σουτ του Τιρόνε, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το πρώτο μέρος δίχως να απειλήσουν.

Η Λαμία θα μπορούσε να είχε κλειδώσει το τρίποντο στις αρχές της επανάληψης. Στο 47′ ο Τιρόνε βγάζει μόνο του τον Ντέλετιτς, ο Σέρβος κάνει το πλασέ δεξιά εντός περιοχής, η μπάλα περνά έξω.

Τρία λεπτά μετά ο Ντέλετιτς βρίσκεται εκτός περιοχής, έχει χώρο, δοκιμάζει το σουτ με το αριστερό. Η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στο 80′ για να θορυβηθεί η άμυνα της Λαμίας, με την κεφαλιά του Ντάουντα να περνάει εκτός εστίας.

Στο 83′, φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο. Ο Φερνάντεθ στην εκτέλεση, απευθείας, στο τείχος, επιστρέφει στον ίδιο, σουτ με τη μία, με υπερένταση σε κόρνερ ο Επασί.

Λαμία – Απόλλων Σμύρνης: Η κάρτα του αγώνα

MVP: Για δεύτερο συνεχόμενο ματς η Λαμία κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, έτσι έρχονται και οι βαθμοί, με τους Τζανετόπουλο και Αντέτζο να είναι απροσπέλαστοι.

UP: Ο Μίλος Ντέλετιτς είναι αυτός που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Απόλλωνα. Από τα πόδια του το γκολ της νίκης, είχε και δοκάρι.

DOWN: Μόλις ένα γκολ στα τελευταία πέντε ματς για τον Απόλλωνα. Οι μεσοεπιθετικοί σίγησαν και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον Γιώργο Παράσχο.

ΓΚΟΛ: 13′ Καραμάνος

ΔΟΚΑΡΙΑ: 50′ Ντέλετιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Φατιόν, 59′ Τζανδάρης, 71′ Τσιλούλης, 77′ Λισγάρας, 88′ Σκόνδρας, 88′ Ιωαννίδης, 94′ Φερνάντεθ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ (46′ Βλάχος), Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Τζανδάρης (72′ Βασιλακάκης), Μπεχαράνο, Ντέλετιτς (89′ Προβυδάκης), Ρόμανιτς, Τιρόνε (71′ Μπιάρνασον), Καραμάνος (76′ Αραμπούλι).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Χουχούμης (87′ Μουνιέ), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς (46′ Φερνάντεθ), Φατιόν, Σλίβκα, Τσιλούλης (76′ Μπεντινέλι), Κολ (69′ Ιωαννίδης), Ντάουντα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λαμία – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Ξεκόλλησε από τον πάτο με Καραμάνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.