ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός (10/4): Αίθριος το Σάββατο σε όλη τη χώρα

Καιρός (10/4): Αίθριο καιρό σε όλη την Ελλάδα, με άνοδο της θερμοκρασίας, θα έχουμε το Σάββατο, σύμφωνε με την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Καιρός (10/4): Σύμφωνα με την ΈΜΥ, το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση και ουσιαστικά θα έχουμε ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση τ0υ καιρού: Βελτιώνεται καθημερινά...
Καιρός (10/4): Αίθριος το Σάββατο σε όλη τη χώρα

Καιρός (10/4): Αίθριο καιρό σε όλη την Ελλάδα, με άνοδο της θερμοκρασίας, θα έχουμε το Σάββατο, σύμφωνε με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καιρός (10/4): Σύμφωνα με την ΈΜΥ, το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση και ουσιαστικά θα έχουμε ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση τ0υ καιρού:

Βελτιώνεται καθημερινά ο καιρός, μετά τη σύντομη ψυχρή εισβολή που μας επηρέασε τις προηγούμενες μέρες.

Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει καθημερινά, βέβαια νωρίς το πρωί θα κάνει αρκετή ψύχρα στις περισσότερες περιοχές και οι βροχές δεν φαίνεται να μας απασχολούν το επόμενο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα περίπου της επόμενης εβδομάδας.

Από το πρωί του Σαββάτου, περιμένουμε αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα, με λιακάδα σχεδόν παντού. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις από τα δυτικά, αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα μετακινηθούν ανατολικότερα, θα περάσουν πάνω από την ηπειρωτική χώρα και το βράδυ φτάνοντας περίπου στο κεντρικό Αιγαίο θα διαλυθούν.

Άρα αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του Σαββάτου κυρίως από το μεσημέρι και μετά, γιατί το κρύο θα παραμείνει νωρίς το πρωί, με χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Ωστόσο το μεσημέρι προβλέπεται σταδιακή άνοδος ως προς τις μέγιστες, με 14-17 στα βόρεια, 16-18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, χαμηλές τιμές στο Αιγαίο με 13-14 κατά μέσο όρο και 15-16 στα νότια νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο Πέλαγος και στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου βοριάς, και όσο κινούμαστε νοτιότερα θα δυναμώνει, φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ στην περιοχή μεταξύ Καρπάθου, Ρόδου και Καστελόριζου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα κυμανθεί από 6-16 βαθμούς με βόρειους ανέμους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Και στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ανοιξιάτικο καιρό, με τον ήλιο να κυριαρχεί και λίγες αραιές νεφώσεις το απόγευμα.

Η θερμοκρασία από 5-15 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νότιοι 3-5 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Κυριακή ο καιρός θα είναι άκρως ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ο ήλιος που θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές, θα ανεβάσει τη θερμοκρασία το μεσημέρι στους 18-20 στα ηπειρωτικά και μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι γενικά μεταβλητοί σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο λίγο ενισχυμένοι στα νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ.

Τέλος, η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με ήλιο. Ωστόσο από τα δυτικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς όμως να δώσουν βροχές.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα πλησιάσει τους 20-22 βαθμούς στην ηπειρωτική χώρα και 19 στο Αιγαίο , όπου θα φυσάει ήπιος βοριάς 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ στα νότια.

Άρα έχουμε ένα ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο μπροστά μας, με άνοδο της θερμοκρασίας και απουσία βροχοπτώσεων.

Καιρός (10/4): Δείτε παρακάτω το δελτίο του MEGA

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός (10/4): Αίθριος το Σάββατο σε όλη τη χώρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.