EUROLEAGUE

Euroleague: H κρίσιμη Γ.Σ, ο Μπερτομέου σε έλεγχο

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι πολύ σημαντική ημέρα σε ό,τι αφορά στο μέλλον της Euroleague καθώς δεν αποκλείεται να έχουμε σημαντικές αλλαγές. Αν όχι σε πρόσωπα, τότε σίγουρα σε λογική λειτουργίας.
Euroleague: H κρίσιμη Γ.Σ, ο Μπερτομέου σε έλεγχο

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι πολύ σημαντική ημέρα σε ό,τι αφορά στο μέλλον της Euroleague καθώς δεν αποκλείεται να έχουμε σημαντικές αλλαγές. Αν όχι σε πρόσωπα, τότε σίγουρα σε λογική λειτουργίας.

Κι αυτό διότι θα γίνει στη Βαρκελώνη η κρίσιμη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Euroleague, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή, Τζόρντι Μπερτομέου να βρίσκεται στα… σχοινιά. Επτά ομάδες, με την Μακάμπι να είναι πρωτοπόρος σ’ αυτή την κίνηση, έχουν ήδη ενημερώσει ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα. Ακόμα και σε θέματα οικονομικής διαχείρισης. Κι αυτό είναι… συναγερμός για τον Μπερτομέου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν δεν υπάρξει θέμα αλλαγής Εκτελεστικού Διευθυντή ως τις 10 Μαϊου, τότε η θητεία του Μπερτομέου ανανεώνεται αυτόματα. Όπως είναι γεγονός ότι εκτός της αποκάλυψης της «μυστικής συνάντησης» στην Αθήνα, μέσα στον Απρίλιο, οι πληροφορίες βγαίνουν με το… σταγονόμετρο. Οι επτά μέτοχοι δε δημοσιοποιούν ούτε τις προθέσεις ούτε και τα στοιχεία τους. Όπως πρέπει να κάνουν, άλλωστε.

Τόσο σοβαρά ζητήματα λύνονται εντός της εταιρείας και όχι με δημόσιες τοποθετήσεις ή διαβουλεύσεις. Ή ακόμα και αναρτήσεις στα social media.

Όμως ουδείς μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Τζόρντι Μπερτομέου. Χωρίς κανείς να υποτιμά, βέβαια, τον Καταλανό παράγοντα. Για να βρίσκεται με απόφαση των ομάδων/μετόχων σ’ αυτή τη θέση για 21 ολόκληρα χρόνια, σίγουρα δεν είναι… εύκολος στόχος. Και ξέρει να χειρίζεται καταστάσεις.

Είναι όμως γεγονός, ειδικά από τη στιγμή που θα τεθεί θέμα κακοδιαχείρισης, ότι ο Μπερτομέου θα πρέπει να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την Μακάμπι μπροστά οι ομάδες θα ζητήσουν να γίνουν… φύλλο και φτερό τα πάντα. Από τα συνολικά έσοδα/έξοδα και τις συμφωνίες, μέχρι τους μισθούς των υπαλλήλων.

Υπενθυμίζουμε ότι επτά ομάδες (Μακάμπι, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Εφές, Ζαλγκίρις και Μιλάνο) συμμετέχουν σ’ αυτή την κίνηση. Οι τρεις Ισπανικές (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπασκόνια) μαζί με τη Φενέρμπαχτσε, ανήκουν στο «σκληρό πυρήνα» του Μπερτομέου. Και μάλιστα ενοχλήθηκαν που έμειναν εκτός της σύσκεψης των «επτά». Το Sportime αποκάλυψε ότι οι ανθρωποι της ΤΣΣΚΑ προσπάθησαν να ενημερώσουν τον GM της Φενέρμπαχτσε, Μαουτίτσιο Γκεραρντίνι, στο περιθώριο της αναμέτρησης των PlayOffs. Αλλά ο παράγοντας της Φενέρ, αρνήθηκε

Επί της ουσίας ο Μπερτομέου θα πρέπει να απαντήσει πως είναι δυνατό να είναι τόσο περιορισμένα τα έσοδα και οι χορηγίες και τα πάντα να στηρίζονται στην ατομική πρωτοβουλία. Και βέβαια δεν έχει να κάνει αυτό με την περίοδο της πανδημίας αλλά και στα προηγούμενα χρόνια… Οι πλούσιες ομάδες κυριαρχούν στα τρόπαια αλλά μπαίνουν… εκατομμύρια μέσα! Αυτό δεν είναι σωστό μοντέλο ανάπτυξης.

Θα έχουν ενδιαφέρον οι ειδήσεις που θα βγουν από τη Γενική Συνέλευση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euroleague: H κρίσιμη Γ.Σ, ο Μπερτομέου σε έλεγχο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College