ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΗΕ: Η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Μινσκ παραβιάζει τη Σύμβαση Σικάγο

Έντονη η ανησυχία του ICAO για την αναγκαστική προσγείωση. Η πτήση της Ryanair, η οποία είχε αναχωρήσει από την Αθήνα πάντως αναχώρησε για το Βίλνιους.
ΟΗΕ: Η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Μινσκ παραβιάζει τη Σύμβαση Σικάγο

ΟΗΕ: Έντονη η ανησυχία του ICAO για την αναγκαστική προσγείωση. Η πτήση της Ryanair, η οποία είχε αναχωρήσει από την Αθήνα πάντως αναχώρησε για το Βίλνιους.

ΟΗΕ: Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του για την κατά τα φαινόμενα εξαναγκαστική προσγείωση ενός αεροπλάνου της εταιρείας Ryanair στη Λευκορωσία.

Σε ανάρτηση στο Twitter ο ICAO αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή ενδέχεται να παραβιάζει τη Σύμβαση του Σικάγο για τη Διεθνή Πολιτική Αεροπορία, του 1944, με την εφαρμογή της οποίας είναι επιφορτισμένη αυτή η υπηρεσία του ΟΗΕ που εδρεύει στο Μόντρεαλ.

Η Σύμβαση του Σικάγο έχει ως στόχο την προώθηση της ειρηνικής χρήσης της πολιτικής αεροπορίας.

Τέλος στο θρίλερ – Αναχώρησε το αεροσκάφος που αναγκάστηκε σε προσγείωση

«Η πτήση της Ryanair απογειώθηκε μόλις από το Μινσκ με προορισμό το Βίλνιους. Υπέροχα νέα για όλους, ειδικά για τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που ταξιδεύουν».

Αυτά ανέφερε η Αντίνα Βαλέαν, επίτροπος μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλάνο είχε σχεδόν φθάσει στη Λιθουανία όταν άλλαξε κατεύθυνση και συνοδεία μαχητικού οδηγήθηκε στο Μινσκ εν μέσω πληροφοριών ότι στο αεροσκάφος υπήρχαν εκρηκτικά.

Αυτά ανέφερε διαδικτυακός ιστότοπος εντοπισμού πτήσεων και το BelTA, το οποίο αργότερα επεσήμανε ότι δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Εκπρόσωπος της αρχής λιθουανικού αεροδρομίου δήλωσε στο Reuters πως το αεροπλάνο που είχε προγραμματιστεί να αφιχθεί στο Βίλνιους στις 14:00 ώρα Ελλάδας, προσγειώθηκε στο Μινσκ λόγω διαφωνίας ανάμεσα στο πλήρωμα και έναν επιβάτη.

Νωρίτερα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «κρατική αεροπειρατεία». Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 171 επιβάτες, 11 εκ των οποίων είναι Έλληνες πολίτες.

Μάντσεστερ Σίτι: Η απονομή του τροπαίου και το ονειρικό φινάλε για Αγκουέρο

ΠΑΟΚ: Στην Αυστρία η φετινή προετοιμασία

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας στον «δρόμο» για το καλοκαίρι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΟΗΕ: Η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Μινσκ παραβιάζει τη Σύμβαση Σικάγο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.