STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λαύριο- Προμηθέας 81-74: Όλους θα τους τρελάνουν

Το Λαύριο έγραψε ιστορία ανέτρεψε το 0-2 κι έφτασε στο 3-2 επί του Προμηθέα μετά το 81-74 και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει στον τελικό
Λαύριο- Προμηθέας 81-74: Όλους θα τους τρελάνουν

Το Λαύριο έγραψε ιστορία ανέτρεψε το 0-2 κι έφτασε στο 3-2 επί του Προμηθέα μετά το 81-74 και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει στον τελικό του πρωταθλήματος.

Το Λαύριο θα γίνει η έβδομη ομάδα που θα παίξει στον τελικό μετά τον Παναθηναϊκό τον Ολυμπιακό την ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ το Μαρούσι και τον Προμηθέα.

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν ο πέμπτος ημιτελικός της σειράς με το Λαύριο να κερδίζει με 81-74 και να παίρνει την πρόκριση στον τελικό. Δεν έλειψαν τα νεύρα, οι αποβολές και τα… φάλτσα των διαιτητών και τα μεγάλα σουτ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στα κρίσιμα σημεία στην τελευταία περίοδο το Λαύριο είχε περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά. Το Λαύριο βρήκε εύκολους πόντους στην transition επίθεση και τρυπούσε την άμυνα των Πατρινών. Ο Τζεράι Γκραντ από την αρχή έδειχνε να μην είναι έτοιμος και οι παίκτες του Σερέλη το εκμεταλλευτήκαν αυτό.

Οι γηπεδούχοι στην πρώτη περίοδο ήταν πολύ άστοχοι από τη γραμμή των 6,75μ. (0/6 τρίποντα) και οι περισσότεροι πόντοι ήρθαν από το ζωγραφιστό, αλλά με ένα 8-0 στα τελευταία λεπτά (από 10-12 σε 18-12) βρέθηκαν να έχουν το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Προμηθέας στην αρχή της δεύτερης περιόδου προσάρμοσε την άμυνα του σε άμυνα ζώνης με προσαρμογές. Αυτό δυσκόλεψε αρκετά το Λαύριο, που προσπαθούσε να βρει σκορ από τα 6.75μ. αλλά είχε τέσσερα άστοχα τρίποντα.

Ο Κάρτερ κατάφερε να σπάσει την πίεσή της ζώνης των Πατρινών και μετά από ώρα έδωσε σκορ στους γηπεδούχους (23-19, 12’’). Με καλάθι του Αγκμπελίς ο Προμηθέας κατάφερε να μειώσει στον πόντο (28-27 στο 14:59’).

Οι πόντοι από αιφνιδιασμό συνέχισαν να πληγώνουν την άμυνα των Πατρινών.

Λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου ο Μάκης Γιατράς δέχθηκε τεχνική ποινή και μάλιστα ο ένας από τους δύο φροντιστές της ομάδας αποβλήθηκε.

Ο Προμηθέας έτρεξε ένα σερί 5-0 (από 35-31 στο 18’ σε 35-36 στο 19’) και πήρε το προβάδισμα.

Το Λαύριο με δικό 5-0 σερί βρέθηκε να προηγείται με 40-36 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και με τον Δημήτρη Αγραβάνη που ήταν ο ηγέτης του Προμηθέα (15π.- 7 ριμπ.) να έχει φορτωθεί με  φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά και αστόχησαν σε αρκετά ελεύθερα σουτ.

Το κλίμα ήταν τεταμένο με τους διαιτητές και ο Μάκης Γιατράς διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή ο Γκλεν Κόζι άνοιξε διάλογο μαζί του και μάλιστα έφτασε μέχρι το  κέντρο του γηπέδου για να διαμαρτυρηθεί.

 

Οι διαιτητές δεν είδαν τον Κόζι κι έτσι μόνο ο προπονητής των Πατρινών τιμωρήθηκε.

Ο Μάκης Γιατράς τελικά αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές και αποχώρησε για τα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 45-38 στο 22’ και ο βοηθός του Κώστας Ντούβας καθοδηγούσε την ομάδα.

Το Λαύριο εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση και ο Βασίλης Μουράτος ήταν «καυτός». Ο Κλαβέλ και ο Αγραβάνης πήραν τους Πατρινούς από το χέρι και κατάφεραν να κόψουν τον ρυθμό της ομάδας του Χρήστου Σερέλη (από 49-38 στο 23’ σε 52-50 στο 25’).

Ο Μουράτος έκανε φάουλ στον Κλαβέλ, θεωρώντας όμως ότι έπαιξε κανονική άμυνα διαμαρτυρήθηκε έντονα και δέχθηκε τεχνική ποινή. Ο Σερέλης αναγκάστηκε να αποσύρει στον πάγκο τον νεαρό που είχε 4 φάουλ και υπολείπονταν ακόμη 13 λεπτά αγώνα.

Ο Προμηθέας με κάρφωμα του Αγκμπελίς πήρε το προβάδισμα (53-55 στο 28’) και ο Κόζι δεν άργησε να απαντήσει και να φέρει το ματς στα ίσα.

Τελικά η επεισοδιακή τρίτη περίοδο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι 59-58.

Στην τέταρτη περίοδο ο Προμηθέας έχασε τον Δημήτρη Αγραβάνη ο οποίος αποβλήθηκε στο 32” με πέντε φάουλ. Ο Γερομιχαλός ήταν σε πολύ καλή βραδιά και έδινε λύσεις στο Λαύριο όταν έκαιγε η μπάλα.

Ο Σάβατζ κέρδισε το φάουλ και από τη γραμμή των βολών έδωσε προβάδισμα επτά πόντων για το Λαύριο (69-62 στο 35”). Τα τρίποντα των Κάρτερ  και Κόζι έφερε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού.

Ο Προμηθέας δεν παρέδωσε αμαχητί τα όπλα και πάλεψε για να μειώσει τη διαφορά. Ο Τζέριαν Γκραντ έκανε κατάθεση ψυχής και στα 49 δευτερόλεπτα έκανε δύο κλεψίματα και κέρδισε το αντιαθλητικό.

Μετά από μια σύρραξη δόθηκαν από ένα αντιαθλητικό σε Κόζι και Γιάννη Αγραβάννη, με το δεύτερο να ευστοχεί σε 1/2 βολές και να διαμορφώνει το σκορ 77-74. Στην επόμενη φάση ο Τζέριαν Γκραντ γλίστρησε και έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Προμηθέας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Γερομιχαλός ήταν ο παίκτης κλειδί για το Λαύριο που άγγιξε το double- double (11π.- 9 ριμπ., 3 ας.)

Ο MVP: Ο Κόζι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-12, 40-36, 59-58, 81-74

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Κάρτερ 14, Μούρατος 13, Ντιαλό 10, Ντέιβις 4, Γερομιχαλός 11, Κόζι 21, Σάβατζ 8, Περσίδης, Ανοσίκε,

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Τζέριαν Γκραντ 6, Κλαβέλ 19, Αγραβάνης 19, Τζεράι Γκράντ 17,  Γιαννόπουλος 4, Αγκμπελίς 6, Λούντζης, Φορντ, Χριστοδούλου 2, Γιάννης Αγραβάνης 1

Λαύριο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λαύριο- Προμηθέας 81-74: Όλους θα τους τρελάνουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ