EURO 2020

Euro 2020 – Κροατία – Ισπανία 3-5 (παρ.): Φεστιβάλ γκολ και οκτάδα 9 χρόνια μετά! (vid)

Η Ισπανία είναι εδώ! Μετά το εκπληκτικό 5-3 στην παράταση κόντρα στους Κροάτες επιστρέφει σε προημιτελικά διοργάνωσης μετά το 2012.
Euro 2020 – Κροατία – Ισπανία 3-5 (παρ.): Φεστιβάλ γκολ και οκτάδα 9 χρόνια μετά! (vid)

Η Ισπανία είναι εδώ! Μετά το εκπληκτικό 5-3 στην παράταση κόντρα στους Κροάτες επιστρέφει σε προημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης μετά το 2012.

Στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, παρουσία 38.065 θεατών, Κροατία και Ισπανία μας χάρισαν σπουδαίο θέαμα με συνολικά οχτώ γκολ!

Η ποδοσφαιρική…ραψωδία ξεκίνησε με έναν τελείως ανέλπιστο τρόπο. Στο 20’ η ομάδα του Ντάλιτς άνοιξε το σκορ, όταν ο Πέδρι γύρισε την μπάλα από το κέντρο προς τον Σιμόν, ο Βάσκος έχασε το κοντρόλ κι έτσι ήρθε το 1-0.

Η απάντηση ήρθε στο 27΄όταν μετά από σουτ του Γκαγιά ο Λιβάκοβιτς ανέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά στην επαναφορά ο Σαράμπια με νέο σουτ από το πέναλτι έκανε το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η «φούριας ρόχας» είχε τον έλεγχο μετά τη διακοπή και στο 57ο λεπτό ο Τόρες σέντραρε από αριστερά και ο Αθπιλικουέτα με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 1-2.

Είκοσι λεπτά αργότερα ο Φεράν Τόρες πέρασε πανεύκολα τον Γκβάρντιολ από δεξιά και με όμορφο πλασέ σκόραρε για το 1-3, κάτι που εκείνη την ώρα έμοιαζε σαν να έδινε ένα πρόωρο τέλος στο παιχνίδι.

Οι Κροάτες όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με τους Όρσιτς αρχικά και Πάσαλιτς εν συνεχεία στις καθυστερήσεις έστειλαν τον αγώνα σε ημίωρη παράταση.

Εκεί, τα γκολ των Μοράτα και Ογιαρθάμπαλ δεν βρήκαν ποτέ απάντηση και οι Ισπανοί είναι στα προημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τα χρόνια της κυριαρχίας της και το Euro που κατέκτησε το 2012. Το ’14 αποκλείστηκε στον όμιλο, το ’16 από την Ιταλία και το ’18 από τη Ρωσία.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς):Λιβάκοβιτς, Γκβάρντιολ, Γιουράνοβιτς (74’ Μπρέκαλο), Τσαλέτα Τσαρ, Βίντα, Κόβατσιτς (79’ Μπούντιμιρ), Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (114′ Ιβάνουσετς), Βλάσιτς (79’ Πάσαλιτς), Ρέμπιτς (67’ Όρσιτς), Πέτκοβιτς (46’ Κράμαριτς)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Έρικ Γκαρσία (71’ Πάοθ Τόρες), Γκαγιά (77’ Άλμπα), Λαπόρτ, Μπούσκετς (101’ Ρόδρι), Πέδρι, Κόκε (77’ Φαμπιάν Ρουίθ), Φεράν Τόρες (88’ Ογιαρθάμπαλ), Σαράμπια (71’ Όλμο), Μοράτα

Διαβάστε επίσης:

ΑΕΚ: Επιβεβαίωση Sportime! Γερό μπάσιμο για Λε Ταλέκ

Παλαιό Φάληρο: Τους έσωσε από τη ληστεία η κάμερα στο κουδούνι

Καλό Μεσημεράκι: Όσα γίνονται στο backstage και δεν είδαμε μέχρι τώρα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2020 – Κροατία – Ισπανία 3-5 (παρ.): Φεστιβάλ γκολ και οκτάδα 9 χρόνια μετά! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.