STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Με έξι ξένους οι ομάδες και την αγωνιστική περίοδο 2021-22

Με έξι ξένους, όπως ακριβώς ίσχυε μέχρι τώρα, θα συνεχίσουν και τη νέα αγωνιστική περίοδο οι ομάδες της Basket League.  Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (21/7) η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και η είδηση που προέκυψε αφορά τον αριθμό ξένων που θα δικαιούνται να αποκτήσουν οι ομάδες της Basket League στο ρόστερ τους. Η είδηση...
Basket League: Με έξι ξένους οι ομάδες και την αγωνιστική περίοδο 2021-22

Με έξι ξένους, όπως ακριβώς ίσχυε μέχρι τώρα, θα συνεχίσουν και τη νέα αγωνιστική περίοδο οι ομάδες της Basket League. 

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (21/7) η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και η είδηση που προέκυψε αφορά τον αριθμό ξένων που θα δικαιούνται να αποκτήσουν οι ομάδες της Basket League στο ρόστερ τους. Η είδηση που προέκυψε είναι ότι και τη σεζόν 2020-21 θα υπάρχει δικαίωμα για έξι ξένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μόνο μία κατατεθειμένη πρόταση για 6+1 ξένους, συγκεκριμένα από την ΚΑΕ Λάρισα.

Γενικότερα πάνω στο θέμα έγιναν πολλές συζητήσεις και εκφράστηκαν πολλές απόψεις και κυρίως πάνω στο θέμα των αλλαγών σε κάθε γύρο.

Αν πχ θα είναι 4 οι αλλαγές στον πρώτο γύρο και ισάριθμες στον δεύτερο ή 3 και 4 λόγω Covid κτλ. Τελικά κατόπιν ψηφοφορίας επικράτησε το ισχύον καθεστώς, δηλαδή έξι ξένοι και 3+3 αλλαγές σε κάθε γύρο.

Από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα θα κάνει τζάμπολ στις 2 Οκτωβρίου, ενώ το Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 25-26 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου οι ομάδες επιθυμούν από το νέο πρωτάθλημα να να υποβιβαστεί ένας και από την Α2 να προβιβαστούν δύο έτσι ώστε από την περίοδο 2022-23 να γίνουν και πάλι 14 οι ΚΑΕ στη Basket League.

Για το θέμα αυτό αναμένεται φυσικά η απόφαση και της ΕΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Γκάλης για Αντετοκούνμπο: «Γιάννη συγχαρητήρια, είσαι ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη»

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Πήγαιναν στη Σίφνο με παρέα αλλά κατέβηκαν στη Φολέγανδρο οι 2 τους

Κορονοϊός: Τα αρνητικά test δεν αποτελούν ασφαλή μέθοδο για τη μη διασπορά του ιου!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Basket League: Με έξι ξένους οι ομάδες και την αγωνιστική περίοδο 2021-22», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.