MEDIA

Στην Ελλάδα για τη Μαρία Κάλλας η Μόνικα Μπελούτσι, μίλησε στον Νίκο Μουτσινά (vids)

Στην χώρα μας την οποία αγαπά πολύ βρίσκεται αυτές της ημέρες η Μόνικα Μπελούτσι, καθώς θα ερμηνεύσει επιστολές της Μαρίας Κάλλας στο Ηρώδειο.
Στην Ελλάδα για τη Μαρία Κάλλας η Μόνικα Μπελούτσι, μίλησε στον Νίκο Μουτσινά (vids)

Η Ιταλίδα ηθοποιός, Μόνικα Μπελούτσι, που είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες του παγκόσμιου σινεμά τα τελευταία τριάντα χρόνια. Παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους εκφράζοντας τον σεβασμό και την αγάπη που τρέφει προς τη Μαρία Κάλλας.

Η Μπελούτσι θα παρουσιάσει τις άγνωστες «επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας» (Maria Callas: Lettres & Mémoires) στα γαλλικά με τον δικό της αισθαντικό τρόπο στο Ηρώδειο, στις 21,22 και 23 Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση που περιοδεύει, έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2019 και επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Ηρώδειο την περασμένη χρονιά. Αναβλήθηκε λόγω πανδημίας, και τώρα η ζήτηση των εισιτηρίων, οδήγησε τους διοργανωτές να προσθέσουν μια ακόμα μέρα για να καλύψουν τις ανάγκες.

Τη Μόνικα Μπελούτσι, πλαισιώνουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου. Ο μαέστρος στο τέλος της παράστασης θα ερμηνεύσει τιμητικά ένα απόσπασμα στο πιάνο το οποίο ανήκε στη Μαρία Κάλλας και παραχωρήθηκε για τις τρεις ημέρες των παραστάσεων από το Ίδρυμα Ωνάση.

«Είμαι συγκινημένη που βρίσκομαι εδώ. Αγαπώ την χώρα σας, το ξέρετε αυτό. Θα είναι τρία πολύ έντονα βράδια» είπε η ηθοποιός στη συνέντευξη Τύπου.

Για τη Μόνικα Μπελούτσι το θέατρο «είναι εντελώς νέα εμπειρία, τόσο διαφορετική από τον κινηματογράφο».

«Ήμουν φοβισμένη όταν ο Τομ Βολφ μου ζήτησε να ερμηνεύσω τα γράμματα της Μαρίας Κάλλας, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ» συνέχισε η ίδια: «Είναι τόσο γεμάτα από συναίσθημα, ευθραυστότητα, ειλικρίνεια. Πολλοί έχουν πει ότι είχε μια τραγική ζωή, εγώ θα έλεγα είχε μια γενναία ζωή, ακολούθησε την καρδιά της, μια γυναίκα ασυμβίβαστη. Έκανε ό,τι ήθελε και ήξερε τι έκανε, λένε οι άνθρωποι που την γνώρισαν. Θυσίασε όλη τη ζωή της στη μουσική, την καριέρα της – κι όταν γνώρισε τον Αριστοτέλη Ωνάση θέλησε να ζήσει την ζωή της σαν γυναίκα. Και πήρε διαζύγιο σε μια εποχή που απαγορευόταν στην Ιταλία. Δεν απέκτησε παιδιά, συχνά μιλούσε για μια δυστυχισμένη παιδική ζωή, για τις δύσκολες σχέσεις με τη μητέρα της. Η Μαρία Κάλλας παραμένει μια γυναίκα που εμπνέει, μια γυναίκα μοντέρνα».

Διερωτήθηκε τέλος, γιατί διάλεξε εκείνην ο Τομ Βολφ να διαβάσει τις επιστολές της Κάλλας: «Ίσως ήταν η μεσογειακή ενέργεια που διέθετε η Κάλλας; Ίσως η διεθνής της καριέρα; Ίσως επειδή ήταν ξένη όπου κι αν πήγαινε; Η μουσική εμπλούτισε την δική της ζωή. Οι επιστολές της εμπλούτισαν την δική μου ζωή» δήλωσε η Μόνικα Μπελούτσι.

Στην Ελλάδα βρίσκεται η Monica Bellucci για να ερμηνεύσει επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας στο Ηρώδειο, στην πρώτη της θεατρικής εμφάνιση, πριν ωστόσο από τις παραστάσεις υποδέχτηκε τον Νίκο Μουτσινά και το «Καλό μεσημεράκι» του.

Μπελούτσι – Μουτσινάς

Εκτός από τη συνέντευξη Τύπου η 56χρονη Ιταλίδα ντίβα μίλησε και στην εκπομπή «Καλο Μεσημεράκι» του ΣΚΑΪ που παρουσιάζει ο Νίκος Μουτσινάς.

Μάλιστα ο γνωστός παρουσιαστής ανέβασε μια φωτογραφία από τη συνάντηση που είχε μαζί της, ενώ παράλληλα η επίσημη σελίδα της εκπομπής του, μοιράστηκε με τους fans μερικά βίντεο, ανακοινώνοντας ότι η συνέντευξη θα προβληθεί τη Δευτέρα.

«Χαλαρή κυριακούλα στο κέντρο της Αθήνας για καφέ με την καλη μου φιλη Μόνικα Μπελουτσι..», έγραψε στην ανάρτησή του ο Μουτσινάς.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στην Ελλάδα για τη Μαρία Κάλλας η Μόνικα Μπελούτσι, μίλησε στον Νίκο Μουτσινά (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.