ΕΛΛΑΔΑ

Ιωνικός- Λάρισα (Κύπελλο) 74-66: Στους «8» με πολλές υποσχέσεις

Ο Ιωνικός έπιασε το «ταβάνι» του στο Κύπελλο αφού στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό αλλά ήταν σημαντικό ότι παρουσίασε μεγάλη αγωνιστική πρόοδο στη νίκη επί της Λάρισας
Ιωνικός- Λάρισα (Κύπελλο) 74-66: Στους «8» με πολλές υποσχέσεις

Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου προκρίθηκε ο Ιωνικός που επικράτησε 74-66 στο κλειστό του «Πλάτωνα» της Λάρισας μετά από σκληρό αγώνα.

Στην επόμενη φάση, στους «8» του θεσμού, ο Ιωνικός θα αντιμετωπίσει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό. Που πέρασε εύκολα από το «Ιβανώφειο» με 90-55 επί του Ηρακλή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ιωνικός και η Λάρισα προσέφεραν έναν ενδιαφέροντα αγώνα, με αρκετές εναλλαγές στο σκορ. Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο . Όταν η ομάδα της Νίκαιας, παρά τις απουσίες της (έπαιξε με τρεις ξένους και χωρίς τον Μαυροκεφαλίδη) παρουσίασε περισσότερες λύσεις.

Ο Μουχαϊμίν Μουσταφά ήταν καθοριστικός στο τελευταίο δεκάλεπτο και o Ιωνικός βρέθηκε  στο +7 (σκορ 68-61) με 3’53’’ να απομένουν για το τέλος. Με τον Θριτ πρωταγωνιστή η Λάρισα μείωσε 68-66 αλλά εκεί «μίλησε» ο Τζέρμαν.

Με δύο συνεχόμενα καλάθια του Αμερικάνου, ο Ιωνικός ξέφυγε εκ νέου με 72-66. Οι δύο άστοχες βολές του Κρουμπάλι (στα 47’’ πριν τη λήξη) ουσιαστικά έβαλαν τέλος στις ελπίδες των Θεσσαλών.

Ο Ιωνικός είχε σταθερά λύσεις από τον Νίκο Χουγκάζ που πλέον βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Αλλά κι από τον πολύπειρο Αθηναίου που άγγιξε το double- double (11 πόντοι και 9 ασίστ). Πολύ καλός ήταν και ο Τζος Όουενς με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τον Ιωνικό. Έδωσε οντότητα στην front line της ομάδας, με την εμπειρία και την ποιότητα που διαθέτει.

Ο Ιωνικός κυριάρχησε απόλυτα στα ριμπάουντ ενώ η Λάρισα «πληγώθηκε» από τα 9/35 τρίποντα

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 30-30, 56-55, 74-66

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Σεγκούρα): Μουσταφά 12, Τζέρμαν 16, Χατζηκυριάκος 3, Κολοβέρος 1, Λιακόπουλος, Αρσενόπουλος 2, Μούρτος 2, Αθηναίου 11, Γόντικας 5, Γκιουζέλης 3, Όουενς 8, Χουγκάζ 11

ΛΑΡΙΣΑ (Παπανικολόπουλος): Γουάσινγκτον 5, Θριτ 19, Κρουμπάλι 9, Τσαϊρέλης 5, Βησσαρίου, Σπυρόπουλος, Σαχπατζίδης 2, Ζάρας 10, Φόρτσουν 7, Σπαν, Καράμπελας 9.

Τα στατιστικά του Ιωνικού

Τα στατιστικά της Λάρισας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιωνικός- Λάρισα (Κύπελλο) 74-66: Στους «8» με πολλές υποσχέσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.