CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Το απόλυτο η Μπάγερν, λύτρωση για Μπαρτσελόνα

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ξεπέρασε Μέσι και Ρονάλντο σε συχνότητα σκοραρίσματος στο Champions League και ο Ανσού Φάτι δικαιολόγησε το Νο10 που φοράει στην Μπαρτσελόνα
Champions League: Το απόλυτο η Μπάγερν, λύτρωση για Μπαρτσελόνα

Αγωνιστική για τα μεγαθήρια ήταν η τέταρτη στον πέμπτο όμιλο του Champions League, καθώς Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα πέτυχαν σημαντικές νίκες.

Ένα ξέφρενο πάρτι έστησε η Μπάγερν Μονάχου απέναντι στην Μπενφίκα, παρά την καλή εμφάνιση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου (5-2).

Ο Έλληνας τερματοφύλακας μάλιστα, έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος γκολκίπερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που αποκρούει πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός μετρούσε 14 στις 14 εκτελέσεις, αλλά απέναντι στον Βλαχοδήμο δεν κατόρθωσε να συνεχίσει το σερί του.

 

Ωστόσο, το ίδιο βράδυ, ο 32χρονος απέδειξε γιατί αξίζει τη φετινή Χρυσή Μπάλα. Σκόραρε δύο φορές (26΄, 61΄) και μοίρασε μια ασίστ στον Γκνάμπρι (32΄). Ο Λερόι Σανέ σκόραρε στο μεσοδιάστημα (49΄), ενώ οι Πορτογάλοι κατόρθωσαν μόνο να μειώσουν με τους Μοράτο (38΄) και Νούνιες (74΄).

 

Ωστόσο, ο Λέβα ήθελε να ολοκληρώσει τη βραδιά με χατ-τρικ και το κατάφερε με πολύ άνετο τρόπο (84΄). Έτσι, έφτασε τα 81 γκολ σε 100 εμφανίσεις και ξεπέρασε σε συχνότητα αγώνων στο σκοράρισμα τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

Με αυτή τη νίκη, το σύνολο του Νάγκελσμαν έφτασε στο απόλυτο του 5 στα 5 και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Champions League: Με λυτρωτή τον Φάτι

Την ίδια ώρα, στο Κίεβο διεξήχθη ένας τελικός για την Μπαρτσελόνα. Με νίκη οι Καταλανοί έμεναν ζωντανοί για την πρόκριση στους «16», ενώ με διαφορετικό αποτέλεσμα θα έμπλεκαν σε περιπέτειες.

Παρουσία και του προέδρου των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα, οι Καταλανοί είχαν μόνο το τρίποντο στο μυαλό τους, αν και οι Ουκρανοί κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Ωστόσο, η ομάδα του Μπαρχουάν, ευτύχισε να πάρει το προβάδισμα στο δικό της καλό κομμάτι.

 

Ο Μινγκέθα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ενώ οι αμυντικοί έδιωξαν σε πρώτο χρόνο, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Ανσού Φάτι. Στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός μετά από ένα χρόνο στο Champions League, ο νεαρός σκόραρε με δυνατό σουτ.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα, παρά την πίεση των γηπεδούχων. Έτσι η «Μπάρσα» ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου και ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Champions League: Το απόλυτο η Μπάγερν, λύτρωση για Μπαρτσελόνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.