ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bayraktar: Εφιάλτης για τα τουρκικά drone

Κρίνοντας από το εύρος και την ισχύ κρούσης, μιλάμε για ένα νέο ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου το οποίο αχρηστεύει τα Bayraktar.
Bayraktar: Εφιάλτης για τα τουρκικά drone

Bayraktar: Εφιάλτης για τα τουρκικά drone πάνω από την Ουκρανία με άγνωστο συγκρότημα ηλεκτρονικού πολέμου να τους αχρηστεύει την λειτουργία πλοήγησης και το GPS.

Σύμφωνα με το πρακτορείο avia.pro, «τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-4 που βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα έχουν μέγιστη εμβέλεια περίπου 250-300 χιλιόμετρα».

Κρίνοντας από το εύρος και την ισχύ κρούσης, μιλάμε για ένα νέο ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου το οποίο αχρηστεύει τα Bayraktar.

Να θυμήσουμε πως έκθεση που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 8 Μαρτίου 2021, αναφέρει πως τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB-2 «καταστράφηκαν εύκολα στον αέρα από το (ρωσικό) σύστημα αεράμυνας Pantsir S-1».

Οι ερευνητές του ΟΗΕ διαπίστωσαν επίσης ότι τα τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «ήταν ευάλωτα σε επίθεση εδάφους όταν βρίσκονταν στις βάσεις λειτουργίας τους στα αεροδρόμια της Τρίπολης και της Μισράτα», γραφει το nordicmonitor.com.

Πόσα drones έχασε η Τουρκία κατά τη διάρκεια των μαχών στη Λιβύη δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, αλλά υπήρξαν τουλάχιστον τρεις επιβεβαιωμένες καταστροφές τουρκικών drones μόνο τον Ιούνιο του 2019.

Ο ΟΗΕ πιστεύει ότι περισσότερα TB2 χάθηκαν στη μάχη, ωθώντας την Τουρκία να στείλει δεκάδες άλλα drones για να αντισταθμίσει τις απώλειες.

Bayraktar: Εφιάλτης για τα τουρκικά drone

Διαβάστε επίσης:

Βayraktar: Καταρρέει ο τουρκικός μύθος – Παραμύθι των Τούρκων η αποτελεσματικότητά τους

Τουρκία: Ανοίγει η όρεξη των Τούρκων και θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα ότι ο Πούτιν στην Ουκρανία;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bayraktar: Εφιάλτης για τα τουρκικά drone», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.