ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία τραβάει το σχοινί – Αλλεπάλληλες προκλήσεις στο Αιγαίο

Την προκλητική της στάση στο Αιγαίο διατηρεί η Τουρκία.
Η Τουρκία τραβάει το σχοινί – Αλλεπάλληλες προκλήσεις στο Αιγαίο

Φωτιά στα ελληνοτουρκικά επιχειρεί να βάλει για ακόμη μια φορά η Τουρκία που και την χθεσινή ημέρα πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο.

Οι Τούρκοι που πρόσφατα μέσω δηλώσεων του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αμφισβήτησε ανοιχτά την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά με αφορμή την παρουσία του στρατού σε αυτά.

Με πρόσχημα την αποστρατικοποίηση όμως, οι Τούρκοι φαίνεται πως θέλουν να συνεχίσουν τα δικά τους επικοινωνιακά παιχνίδια, με τον Ερντογάν να προσπαθεί με νύχια και με δόντια την δημοτικότητα του στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας ενόψει και των επερχόμενων εκλογών που τον φέρνουν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κοντά στην έξοδο.

Έτσι, η Ελλάδα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον ίδιο, κάτι που αποτυπώνεται χαρακτηριστικά από τις συχνές και σε καθημερινή βάση πλέον παραβιάσεις των εναέριων συνόρων της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα και τη χθεσινή ημέρα (25/2) δύο ζεύγη τουρκικών F-16 πέταξαν με διαφορά λίγων λεπτών πάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι.

Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή για την Τουρκία που μέχρι την δύση του ηλίου είχε καταφέρει να καταγράψει συνολικά 39 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Η Τουρκία απαντάει για τις Οινούσσες!

Την ίδια στιγμή, εικάζεται πως ο λόγος που υπήρξαν όλες αυτές οι παραβιάσεις είναι ως αντίποινα για την πρόσφατη τουρκική πρόκληση στις Οινούσσες όταν ένα τουρκικό αλιευτικό εισήλθε σε ελληνικά ύδατα.

Τότε το Λιμενικό σώμα που εντόπισε το τουρκικό αλιευτικό που είχε εισέλθει παράνομα σε ελληνικά ύδατα προσπάθησε άμεσα να το σταματήσει ούτως ώστε να επιστρέψει στην πλευρά της γειτονικής χώρας.

Οι Τούρκοι όμως δεν φαίνεται πως είχαν τέτοια διάθεση καθώς ο σκοπός τους ήταν ξεκάθαρος ενώ δεν δίστασαν ακόμη και να προσπαθήσουν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού!

Μάλιστα, θυμίζουμε πως πρόσφατα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε στην δημοσίευση βίντεο όπου καταγράφονται μερικές από τις παραβιάσεις των συνόρων της χώρας μας από τουρκικά σκάφη ενώ χαρακτηριστικό είναι πως και στον εναέριο χώρο τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν 47 από 27 τουρκικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα 10 οπλισμένα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία τραβάει το σχοινί – Αλλεπάλληλες προκλήσεις στο Αιγαίο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.