ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Απόλλων Σμύρνης – Τεννές: Ήτανε νιος και γέρασε!

Απόλλων Σμύρνης: Από τα 50 ματς τη διετία 1996-98, στην ένσταση του Πανελευσινιακού και στα μπαράζ με την Ξάνθη. Ο Μπάμπης Τεννές επιστρέφει για την 6η του θητεία στη Ριζούπολη!
Απόλλων Σμύρνης – Τεννές: Ήτανε νιος και γέρασε!

Απόλλων Σμύρνης – Τεννές: Ο Έλληνας προπονητής θα κοουτσάρει για έκτη φορά την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Τα πήγαινε – έλα του 69χρονου τεχνικού στη Ριζούπολη!

Έξι πλέον οι φορές που θα βρει πλέον κάποιος στο βιογραφικό του Μπάμπη Τεννέ, εργασιακή σχέση με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο 69χρονος τεχνικός διαδέχθηκε τον Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο της ομάδας της Ριζούπολης. Τα 50 ματς της πρώτης του θητείας, η θητεία «σφηνάκι» το 2013, η ένσταση για τους παραπάνω ξένους σε ματς με τον Πανελευσινιακό, οι δύο νίκες σε 15 ματς τη σεζόν 2018-19, μέχρι το μπαράζ με τη Ξάνθη!

 

Τα 50 ματς στην Α’ Εθνική και τα πέντε ματς επι Βελλή!

H πρώτη του θητεία περιλαμβάνει τα… μισά ματς που έχει κοουτσάρει τον Απόλλωνα. Τον αναλαμβάνει τον Σεπτέμβριο του 1996 και παραμένει μέχρι τον Νοέμβριο του 1997. Σε 50 παιχνίδια στην Α’ Εθνική, ο 44χρονος τότε (!) προπονητής έχει απολογισμό 23 ήττες, 8 ισοπαλίες και 19 νίκες! Αυτή ήταν και η μακροβιότερη θητεία του στον κυανόλευκο πάγκο!

Τον Οκτώβριο του 2013 στην τελευταία χρονιά του Σταμάτη Βελλή, αναλαμβάνει την «Ελαφρά Ταξιαρχία» σε μια θητεία… σφηνάκι, αφού μετά από ένα μήνα και πέντε ματς στον κυανόλευκο πάγκο αποχωρεί με μόλις μια νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

 

H πρώτη με Μονεμβασιώτη και η ένσταση στην Ελευσίνα!

Τον Νοέμβριο του 2015 επιστρέφει στη Ριζούπολη, με Μονεμβασιώτη και τον Απόλλωνα στη Super League 2, αλλά ούτε εκείνη η θητεία έφτασε μέχρι το τέλος της σεζόν. Απομακρύνεται τον Μάρτιο του 2021 μετά το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Παιχνίδι που ο Απόλλων έχασε στα χαρτιά, 2016 οι κυανόλευκοι χρησιμοποίησαν περισσότερους ξένους από το επιτρεπτό όριο. Από τα 21 παιχνίδια κέρδισε μόνο τα οκτώ.

Μετά από 1,5 χρόνο (Νοέμβριος 2018), ο Τεννές βρίσκει και πάλι επαγγελματικό «καταφύγιο» στη γνώριμη Ριζούπολη και στον Απόλλωνα. Κάθεται μέχρι τον Μάρτιο του 2019, έχοντας τραγικό απολογισμό, αφού από τα 15 ματς που κοουτσάρισε, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε τα 10, έφερε ισοπαλία στα τρία και κέρδισε μόλις δύο!

Τον Ιανουάριο του 2020, ξανά μανά στον Απόλλωνα της Super League 2. Αποχώρησε όταν ξεκίνησε ο κορονοϊος, αλλά επέστρεψε για τα πλέι οφ και αποχώρησε και πάλι μετά τα δύο μπαράζ με την Ξάνθη. 9 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στα 11 ματς.

 

Απόλλων Σμύρνης – Τεννές: Η τελευταία μέχρι την… επόμενη!

Και φτάνουμε στον Φεβρουάριο του 2022, που ο Μπάμπης Τεννές ανακοινώνεται και πάλι από τον Απόλλωνα! Ο 69χρονος πλέον τεχνικός που ήταν… νιος και γέρασε με τα πήγαινε – έλα του στη Ριζούπολη, υπέγραψε, σύμφωνα με διαρροές μέχρι το καλοκαίρι του 2023! Για 1,5 χρόνο δηλαδή. Αν το εξαντλήσει θα αποτελεί ρεκόρ παραμονής για προπονητή στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» επί διοίκησης Μονεμβασιώτη.

Πέντε θητείες και η έκτη ξεκινάει τη Δευτέρα κόντρα στον Ατρόμητο. Στο 103ο παιχνίδι του Τεννέ στον πάγκο του Απόλλωνα. Στα προηγούμενα 102, ο 69χρονος τεχνικός μετράει 44 νίκες, 41 ήττες και 17 ισοπαλίες!

Η διάρκεια του συμβολαίου του Έλληνα τεχνικού δείχνει τουλάχιστον μια πρόθεση των ανθρώπων του Απόλλωνα, αν επέλθει το… μοιραίο, να επιστρέψει άμεσα η ομάδα στη Super League 1. Το έχει με τις ανόδους o Τεννές!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απόλλων Σμύρνης – Τεννές: Ήτανε νιος και γέρασε!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!