ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα διλήμματα στα χαφ κάτι δείχνουν

Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετές λύσεις πια στη μεσαία του γραμμή.
Παναθηναϊκός: Τα διλήμματα στα χαφ κάτι δείχνουν

Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Παναθηναϊκός έβγαζε σεζόν με πολύ περιορισμένες επιλογές. Φέτος αυτό δείχνει να αλλάζει ως έναν βαθμό.

Έχει δύο ισάξιους τερματοφύλακες, δύο δεξιά μπακ χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, επιλογές στα στόπερ και όχι μόνο. Εκεί που δείχνει πιο γεμάτος, όταν παίζει κομπλέ, είναι στον χώρο του κέντρου. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνήθως σε αυτή τη θέση έχει διλήμματα για το ποιους θα χρησιμοποιήσει. Τυχαίο; Μάλλον όχι.

Από τη στιγμή που γύρισε ο Κουρμπέλης και αποκτήθηκε και ο Γκατσίνοβιτς, ο Παναθηναϊκός έχει υπεροπλία εκεί. Η σεζόν ξεκίνησε με τους Πέρεθ και Μαουρίσιο, στην πορεία μπήκε ο Αλεξανδρόπουλος, «κατέβηκε» σταδιακά πιο χαμηλά ο Βιγιαφάνιες και ακολούθησαν οι δύο πρώτοι που αναφέραμε. Έκανε και κάτι… γκεστ ο Λούντκβιστ, αλλά έως εκεί.

Σχεδόν όλοι πλην του τελευταίου παίρνουν χρόνο συμμετοχής γιατί ο καθένας εξ αυτών έχει κάτι να δώσει. Άλλωστε μιλάμε για παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Εκείνος που σταδιακά φαίνεται να μένει πίσω στο rotation είναι ο Μαουρίσιο. Δεν έπαιξε λεπτό με τον ΠΑΟΚ και μόλις ένα τέταρτο κόντρα στον Άρη παρά τις πολλές απουσίες. Η διαφαινόμενη αποχώρησή του το καλοκαίρι ενδεχομένως να παίζει ρόλο, όπως και το γεγονός πως άλλοι παρουσιάζονται πιο φρέσκοι. Διαφορετική περίπτωση είναι ο Κουρμπέλης για τον οποίο χρειάζεται και η κατάλληλη διαχείριση μετά από όσα πέρασε.

Ψάχνει τον αντι-Βιγιαφάνιες ο Παναθηναϊκός στα Γιάννενα

Εάν θεωρήσει κανείς πως ο Πέρεθ είναι αυτός που δεν βγαίνει με τίποτα, ο δεύτερος πιο σημαντικός πλέον είναι ο Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του τους τελευταίους μήνες. Παίζει σε άλλον ρόλο και του πάει. Ως οκτάρι κάνει περισσότερα πράγματα με την μπάλα, παίρνει πρωτοβουλίες και γίνεται πιο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του. Βγάζει ηγετικά χαρακτηριστικά και δείχνει πως έχει ακόμα να δώσει αρκετά εν όψει και της ολοκλήρωσης του συμβολαίου του το καλοκαίρι.

Η απουσία του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι κομβική. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που αμύνεται μαζικά. Τι χρειάζεται να κάνει για να σκοράρει; Πέρα από τις στατικές φάσεις που αποτελούν μία λύση, θα προσπαθήσει να παίξει από τα πλάγια και να κυκλοφορήσει όσο καλύτερα μπορεί την μπάλα. Χωρίς τον «Βίγια» στον τελευταίο τομέα ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει.

Στις επόμενες προπονήσεις θα ξεκαθαρίσει οριστικά το ποιος θα καλύψει το κενό του 30χρονου. Ο Αλεξανδρόπουλος έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει στο πλάι του Πέρεθ. Μπορεί να παίξει κάθετα, τρέχει με την μπάλα και αυτό ίσως βοηθήσει κόντρα σε μία κλειστή άμυνα. Υπάρχει, πάντως, και η επιλογή του Κουρμπέλη. Ένα ακόμη δίλημμα για τον Σέρβο τεχνικό και μία ακόμη απόδειξη του εύρους που υπάρχει στις επιλογές στα χαφ.

 

Αθλητικές ειδήσεις

Αυτόν τον παίκτη χάνει ο Παναθηναϊκός!

ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να προκριθεί!

Βουτιές που θα ζήλευε ακόμα και ο Καραγκούνης!

Διαιτητής που τα είχε κάνει μπάχαλο έρχεται για ελληνικό ντέρμπι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Τα διλήμματα στα χαφ κάτι δείχνουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.