ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Με 76 μεραρχίες ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση στο Ντονμπάς

Η Ρωσία έχει αναπτύξει 76 Τακτικά Συγκροτήματα επιπέδου τάγματος στο Ντονμπάς
Ρωσία: Με 76 μεραρχίες ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση στο Ντονμπάς

Ρωσία: Δίνει πλέον τον υπέρ πάντων αγώνα για την κατάληψη του πολύπαθου Ντονμπάς, εξαπολύοντας μεγάλη επίθεση με 76 μεραρχίες.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε από χθες την αναμενόμενη εξέλιξη, με ένα δραματικό διάγγελμά του.

«Μπορούμε τώρα να πούμε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν τη μάχη του Ντονμπάς, για την οποία προετοιμάζονταν εδώ και πολύ καιρό. Ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ρωσικού στρατού είναι πλέον επικεντρωμένο σε αυτήν την επίθεση», είπε μεταξύ άλλων.

Ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Αντρίι Γέρμακ είχε δηλώσει νωρίτερα: «Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του πολέμου. Καλώ τις δυνάμεις της χώρας να αντισταθούν».

Οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει 76 Τακτικά Συγκροτήματα επιπέδου τάγματος στο Ντονμπάς.

Τα 11 έφτασαν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, ενώ κάθε ΤΣΤ αποτελεί μονάδα όλων των όπλων, με οργανικό πυροβολικό, τεθωρακισμένα (ίλη), ελικόπτερα, μηχανικό και επιμελητεία.

Στο Ντονμπάς, οι σοβαρότερες μάχες λαμβάνουν χώρα κοντά στην πόλη Ποπάσνα.

Επίσης, δώδεκα ρωσικά τάγματα πολιορκούν τη Μαριούπολη, επιδιώκοντας την παράδοση και των τελευταίων 800 ανδρών, οι οποίοι υπερασπίζονται την πόλη, οχυρωμένοι στην χαλυβουργία Αζοβστάλ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στη δεύτερη φάση του και οι ρωσικές επιθέσεις αναμένονται λυσσαλέες.

Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα έχει καταστραφεί έως και το 30% των υποδομών της χώρας και θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να αποκατασταθούν, όπως δήλωσε στο «Reuters» ο αρμόδιος υπουργός Ολεκσάντρ Κουμπράκοφ.

«Η ουκρανική οικονομία υποχώρησε κατά 45% τον Μάρτιο. Το έλλειμμα του φετινού κρατικού προϋπολογισμού, θα μπορούσε να φτάσει το 16-26% του ΑΕΠ», σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία «Dragon Capital».

Δείτε ρεπορτάζ για τα νέα δεδομένα στον πόλεμο που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρωσία: Με 76 μεραρχίες ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση στο Ντονμπάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.