ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές – Καύσωνας: Εφιαλτικό καλοκαίρι για την Ευρώπη – Σε ιστορικά επίπεδα η ξηρασία!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει η Ευρώπη, με τεράστιες πυρκαγιές και φονικούς καύσωνες να οδηγούν σε χιλιάδες νεκρούς και ξηρασία-ρεκόρ.
Φωτιές – Καύσωνας: Εφιαλτικό καλοκαίρι για την Ευρώπη – Σε ιστορικά επίπεδα η ξηρασία!

Φωτιές – Καύσωνας: Την ώρα που η μισή Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο για την Τρίτη 19/7, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και οι καταστροφικές πυρκαγιές δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στην Ευρώπη με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που σαρώνει την Γηραιά Ήπειρο έχει κοστίσει τις τελευταίες ημέρες την ζωή σε πάνω από χίλιους ανθρώπους.

Ισπανία και Πορτογαλία βιώνουν μια ανείπωτη τραγωδία, με τις αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν χωρίς λόγο.

Σε κόκκινο συναγερμό είναι και η Βρετανία που ετοιμάζεται για θερμοκρασίες ρεκόρ, που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς. Μάλιστα, όπως έχετε διαβάσει στο Sportime, ουσιαστικά μιλάμε για κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την θερμοκρασία πιθανώς να φτάνει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σε κίνδυνο ξηρασίας η μισή έκταση στην Ευρώπη

Παράλληλα, το «κοκτέιλ» τρόμου γίνεται ολοένα και χειρότερο με την ξηρασία, η οποία έχει ήδη περιορίσει την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας και τροφίμων, αυξάνοντας την πίεση στην αγορά από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μειώσουν τη χρήση του πόσιμου νερού.

Δείτε βίντεο από τις φωτιές στην ΕυρώπηΙσπαν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές – Καύσωνας: Εφιαλτικό καλοκαίρι για την Ευρώπη – Σε ιστορικά επίπεδα η ξηρασία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.