ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Καταρρέει η οικονομία της χώρας – Πυρά κατά του Ερντογάν

Υπό κατάρρευση η οικονομία στην Τουρκία, με τον Ερντογάν να μπαίνει στο στόχαστρο του πρώην προέδρου της γειτονικής χώρας
Τουρκία: Καταρρέει η οικονομία της χώρας – Πυρά κατά του Ερντογάν

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς δέχεται σκληρή κριτική για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία.

Αυτή την φορά, ο Ερντογάν δέχθηκε τα πυρά από τον πρώην πρόεδρο της γειτονικής χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ που επικρίνει για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η τουρκική λίρα κατρακυλάει και ο λαός της Τουρκίας βλέπει μέρα με την ημέρα την οικονομία της χώρας να καταρρέει γεγονός που φαίνεται πως θα πληρώσει ακριβά ο Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές.

Εξάλλου, οι δημοσκοπήσεις είναι ξεκάθαρες και μιλούν για συντριβή, με τον ίδιο να αναζητεί μια διέξοδο μέσω της προκλητικής στάσης στα ελληνοτουρκικά.

Τουρκία: Καταρρέει η οικονομία της χώρας – Πυρά κατά του Ερντογάν

Ο Γκιουλ φαίνεται πως έχει γίνει έξαλλος με όσα βλέπει από τον Ερντογάν και αποφάσισε να εναντιωθεί στη πολιτική που ακολουθεί στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε.. «Αυτό που θα έκανα εγώ αν ήμουν πρόεδρος θα ήταν να δημιουργήσω μια ομάδα που οι χρηματοοικονομικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι θα μπορούσαν να πουν: ” Μπράβο, βρήκε τους σωστούς ανθρώπους και τους διόρισε” και αυτό θα επέτρεπε σε αυτή η ομάδα να δουλέψει αποφασιστικά».

Ακόμη, πρόσθεσε πως «Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα, της οποίας το πρωταρχικό καθήκον βάσει νόμου είναι να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη χώρα, ενεργεί σαν να μην έχει τέτοια νομική ευθύνη».

Τα όσα είπε ο Γκιουλ σχολιάστηκαν με διάφορους τρόπους από τα ΜΜΕ της Τουρκίας που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που παλεύει με νύχια και με δόντια να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Καταρρέει η οικονομία της χώρας – Πυρά κατά του Ερντογάν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.