ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης πέρασε από το Περιστέρι με τη «φόρα» από το Κύπελλο! (vids)

Με γκολ των Μορόν (33') και Νταρίντα (90+4') ο Άρης επικράτησε δίκαια του Ατρομήτου στο Περιστέρι για την 23η αγωνιστική της Super League.
Ο Άρης πέρασε από το Περιστέρι με τη «φόρα» από το Κύπελλο! (vids)

Με την καλή ψυχολογία που του έδωσε η νίκη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι, επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου για την 23η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ οι Μορόν (33’πεν.) και Νταρίντα (90+4′ Νταρίντα).

Δείτε εδώ τα γκολ και τα στιγμιότυπα

Με τη νίκη αυτή ο Θεός του πολέμου έφτασε τις 11 στο πρωτάθλημα και πλέον έχει 38 βαθμούς, μειώνοντας στους έξι από τον Ολυμπιακό που έχει 44 και την Κυριακή παίζει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά οι κίτρινοι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Από την άλλη ήταν η 10η ήττα για τον Ατρόμητο που έμεινε στους 23β. και θα χρειαστεί να ανακάμψουν και να συγκεντρώσουν κάποιους βαθμούς για να μην κινδυνέψουν στα πλέι άουτ.

Με 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο o Ιλιτς, με τους Κουέν και Ρομπάιγ στις δύο πτέρυγες της επίθεσης και τον Αντζιέλσκι στην κορυφή. Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος με τον Βέλεθ στα χαφ αντί του Βερστράτε και τους Νταρίντα-Μανού Γκαρθία να συμπληρώνουν την τριάδα στο κέντρο. Από εκεί και πέρα βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας άρχισε ο Φεράρι, ο οποίος επέστρεψε στην αποστολή μετά την απουσία του από τα παιχνίδια με ΠΑΣ και Παναιτωλικό.

Καλό ρυθμό με ανοιχτό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες είδαμε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με κάθε αντίπαλο να έχει τις ευκαιρίες του, αλλά τον Άρη να είναι πιο ουσιαστικός.

Ο Άρης άγγιξε το γκολ στο 17’΄(εκτέλεση φάουλ Μορόν, απέκρουσε ο Τσιντώτας εντυπωσιακά), με τον Ατρόμητο να απειλεί με τη σειρά του στυο 25′ (σουτ Αντζιέλσκι) όμως το σκορ άνοιξε εν τέλι στο 33ο λεπτό. Ο Κουέν έκανε χέρι, ο διαιτητής Τσέτσιλας τσέκαρε τη φάση στο VAR και στη συνέχεια καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο πρώτος σκόρερ της Super League, Λορέν Μορόν εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το 0-1 για τον Άρη. Ως το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή στιγμή που ήταν και η κορυφαία τους στο παιχνίδι, συγκεκριμένα με την κοντινή κεφαλιά του Κουντε στις καθυστερήσεις.

Καρυπίδης - Άρης.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Μάντζιος πέρασε τον Σαβέριο αντί του Μπένετ που δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του, ενώ η πρώτη κίνηση του Ιλιτς από τον πάγκο ήρθε στο 56′ με τον Βαλένσια να μπαίνει αντί του Έρλινγκμαρκ.

Στο Β’΄45λεπτο είχαμε και πάλι καλό ρυθμό, όχι όμως και ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Μετά την αποχώρηση του Μάνου Γκαρθία στο 63′ (στη θέση του Βερστράτε) ο Άρης είχε κάποια προβλήματα στο να κρατήσει μπάλα και να χτίσει επιθέσεις ώστε να γίνει απειλητικός.

Από την άλλη πάντως ούτε ο Ατρόμητος που είχε κατά διαστήματα την κατοχή μπόρεσε να απειλήσει επί της ουσίας, με τον Κουέστα να μένει… θεατής την περισσότερη ώρα.

Να αναφέρουμε ότι ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε μείνει με δέκα παίκτες σε δύο περιπτώσεις με «πρωταγωνιστή» τον Αγκιμπού Καμαρά που είχε ήδη κάρτα από το 24′. Η μία στο 38′ όταν ο παίκτης των γηπεδούχων έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Νταρίντα και η 2η στο 48′ όταν ο Καμαρά έδωσε αγκωνιά στο κεφάλι του Βέλεθ, σε διεκδίκηση της μπάλας.

Στο 90+1′ ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Νταρίντα μετά από σουτ στην περιοχή, όμως μετά από τσεκάρισμα του VAR ο διαιτητής Τσετσίλας έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Και αφού η ομάδα του Περιστερίου δεν μπορούσε να σκοράρει το έκανε (ξανά) εκείνη της Θεσσαλονίκης με τον Νταρίντα, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» απο σουτ του Σαμόρα που κατέληξε στο δοκάρι, υπογράφοντας το 0-2.

  • Σκόρερ: 33’πεν. Μορόν, 90+4′ Νταρίντα
  • Κίτρινες: Καμαρά, Κεσχρίντα, Τσακμάκης, Ρομπάιγ – Βέλεθ, Μάνου Γκαρθία, Σαβέριο, Νταρίντα.

Ατρόμητος  (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Τζαβέλλας, Καμαρά, Ρομπάιγ (73’ Γιουμπιτάνα), Έρλινγκμαρκ (56’ Βαλένσια), Κουέν (84’ Βέργος), Αντζιέλσκι, Κούντε.
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φεράρι, Μάνου Γκαρθία (63’ Βερστράτε), Μπένετ (46’ Σαβέριο), Μπράμπετς, Νταρίντα, Μοντόγια, Βέλεθ (83’ Ντουκουρέ), Μορόν (70’ Ανσαριφάρντ), Ρόουζ, Σουλεϊμάνοφ (83’ Ζαμόρα).

  • Παρών στο Περιστέρι και ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης.
  • Ο Σάσα Ίλιτς είχε συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες, με συνέπεια χρέη προπονητή να αναλαμβάνουν ο βοηθός του Σέρβου, Βέλιτσκο Καπλάνοβιτς, μαζί με τον Γιώργο Κορακάκη.

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ιβάν Σαββίδης: Τα νέα προβλήματα του αφεντικού του ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης: Τα νέα προβλήματα του αφεντικού του ΠΑΟΚ

Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον επιχειρηματικό χάρτη της Ελλάδας φέρνει νέο κύκλο έντασης, με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τον ΟΛΘ και τον Βόλο στο επίκεντρο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ομάδα που είχε κλείσει όλο το γήπεδο της, τα εισιτήρια διαρκείας ήταν όσο όλη η χωρητικότητα

Η ομάδα που είχε κλείσει όλο το γήπεδο της, τα εισιτήρια διαρκείας ήταν όσο όλη η χωρητικότητα

Η ομάδα με τα περισσότερα εισιτήρια διαρκείας

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ και δεν μπόρεσε να πιάσει πουθενά αλλού

Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ και δεν μπόρεσε να πιάσει πουθενά αλλού

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών είναι αυτός που έχει και τις περισσότερες συμμετοχές στην εθνική Αργεντινής

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών είναι αυτός που έχει και τις περισσότερες συμμετοχές στην εθνική Αργεντινής

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών σπάει τα ρεκόρ στην Εθνική Αργεντινής

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιατί το σήμα της Τορίνο είναι ένας όρθιος ταύρος

Γιατί το σήμα της Τορίνο είναι ένας όρθιος ταύρος

Το Τορίνο και η σημασία του σήματός της

Ποδόσφαιρο
VIRAL: Football Manager: Αυτή είναι η υπέρτατη πρόκληση στο αγαπημένο παιχνίδι των ποδοσφαιρόφιλων!

Football Manager: Αυτή είναι η υπέρτατη πρόκληση στο αγαπημένο παιχνίδι των ποδοσφαιρόφιλων!

Με αυτό… τερματίζει το Football Manager!

VIRAL
Ποδόσφαιρο: Λεβαδειακός: Ανεβάζει στροφές μεταγραφικά

Λεβαδειακός: Ανεβάζει στροφές μεταγραφικά

Ο Λεβαδειακός προχωράει για τις επόμενες κινήσεις του.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός: Δίνει παίκτη στον Ολυμπιακό ο Αλμέιδα και ο Κορδόν;

Ολυμπιακός: Δίνει παίκτη στον Ολυμπιακό ο Αλμέιδα και ο Κορδόν;

Η διοίκηση εξετάζει και τις δύο περιπτώσεις σοβαρά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός: Σαρώνει στην Αργεντινή

Ολυμπιακός: Σαρώνει στην Αργεντινή

Ο Ολυμπιακός δεν έχει προκαλέσει έκπληξη με την προσπάθεια που κάνει στην Αργεντινή για τον Σκιπιόνι της Τίγκρε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ