ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Εθνική Ελλάδας: Αν στον πάγκο ήταν ο Σάντος!

Εθνική Ελλάδας: Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι στη ζωή που είναι καταδικασμένοι «Σίσυφοι» να αρχίζουν από το μηδέν.
Εθνική Ελλάδας: Αν στον πάγκο ήταν ο Σάντος!

Εθνική Ελλάδας: Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι στη ζωή που είναι καταδικασμένοι «Σίσυφοι» να αρχίζουν από το μηδέν. Oρισμένοι Φαν’τ Σχιπ…

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, μην έχοντας κανέναν κορυφαίο παίκτη πρώτης γραμμής, παρουσίασε ένα σύνολο να τρίβεις τα μάτια σου. Ναι, σε ματς φαινομενικά αδιάφορο. Τελειωμένο. «Σκοτωμένο». Σε ελάχιστους ρομαντικούς εμπρός…

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια είδαμε την Ελλάδα να παίζει ποδόσφαιρο. Κανονικό ποδόσφαιρο και όχι κλεφτοπόλεμο. Ούτε μόνο ταμπούρι, ούτε μόνο ξύλο. Μπαλίτσα αξιώσεων. Επιθετικό transition. Πίεση στα 3/4. Προσπάθεια και διάθεση για γρήγορο, συνδυαστικό, ποδόσφαιρο. Ποδοσφαιριστές άγουρους ίσως για το επίπεδο αυτό, με ψήγματα του προσδοκώμενου ότι μπορούν κάποια στιγμή να στελεχώσουν μόνιμα την Εθνική.

Με τα μεγάλα ονόματα να λείπουν μόνο από το φύλλο αγώνα. Διότι στο γήπεδο δεν έλειψε κανείς. Η Ελλάδα θα μπορούσε να βάλει και 5 γκολ με τη Βοσνία. Ας λένε ότι είναι η χειρότερη Βοσνία της δεκαετίας. Το ρόστερ της έχει ποδοσφαιρική αξία πολλαπλάσια του δικού μας. Απέναντι σε αυτήν την ομάδα, η Εθνική δεν είχε τίποτα να ζηλέψει.

Εθνική Ελλάδας: Χώρος και χρόνος στον Φαν’τ Σχιπ

Ο Φαν’τ Σχιπ είναι Ολλανδός. Σίγουρα σοβαρός. Σίγουρα καλύτερος γνώστης από έναν μέτριο Έλληνα προπονητή, από τους πολλούς που θα ήθελαν ακόμη και τώρα να είναι στη θέση του. Άγνωστο πόσο χρόνο θα έχει. Δύσκολο να προσδιοριστεί ποιο θα είναι το επόμενο «κανονάκι», που θα πρέπει να περάσει. Δεν έχει ακόμη τον μηχανισμό προστασίας, κάτι που πλήρωσαν οι προκάτοχοί του.

Υπάρχουν φαντάσματα στην Ελλάδα, που την έχουν κάνει αποκρουστική και για το φαίνεσθαι. Του Φερνάντο Σάντος για παράδειγμα. Που πέρασε και αυτός μέσα από τον βούρκο και κυλίστηκε, για να τα λέμε όλα. Λοιδορήθηκε στην Ελλάδα, χλευάστηκε, πριν γίνει ο σεβάσμιος Φερναντάο και κάνει το βήμα για τις μεγάλες επιτυχίες στον πάγκο της Πορτογαλίας, μετά την Ελλάδα.

Αν στον πάγκο ήταν ο Σάντος μετά από τέτοια εμφάνιση, δεν θα είναι κομψό να καταγραφεί τι θα έκανε όλη η πλάση. Το ρήμα ανακούφισης από «χ», για όσους δεν καταλαβαίνουν… Τώρα, για τέτοια δεν είμαστε. Ας υπάρξει ο χρόνος και ο χώρος να δουλέψει ο άνθρωπος και να κάνει πάλι ομάδα το προ μηνών σκορποχώρι!

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.