ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ό,τι ακριβώς χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός είναι ο Δώνης

Εγγύηση για τους «πράσινους» η παρουσία του 48χρονου τεχνικού στον πάγκο.

Το χτίσιμο του νέου Παναθηναϊκού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Τίλμπουργκ. Ο Γιώργος Δώνης εργάζεται εντατικά με τους ποδοσφαιριστές του επί ολλανδικού εδάφους κι εκτός από τη φυσική κατάσταση, την τακτική ή λοιπά κομμάτια της προπόνησης, μεγάλη βάση δίνει και στον τομέα της νοοτροπίας.

Σ’ ένα δύσκολο διάστημα για το σύλλογο, με τα προβλήματα να είναι πολλά και γνωστά σε όλους, ο Δώνης αποτελεί εγγύηση ομαλότητας. Ο 48χρονος τεχνικός ξέρει σε τι κατάσταση είναι το κλαμπ. Ωστόσο δεν έχει έρθει εδώ ούτε για να σηκώσει τα χέρια ψηλά, ούτε για να περάσει η ώρα. Πολλοί αντιλαμβάνονται τον περιορισμό στις μεταγραφές ως μείζον πρόβλημα. Κι εκεί είναι η διαφορά. Ο Έλληνας προπονητής το βλέπει ως ευκαιρία, ώστε να χτίσει η ομάδα έναν ελπιδοφόρο κορμό γηγενών, που θα τον βρει μπροστά της στο μέλλον. Τα πάντα είναι θέμα αντίληψης.

Φανταστείτε στη θέση του «τρένου» τώρα να βρισκόταν κάποιος ξένος τεχνικός. Κατά πάσα πιθανότητα αμφιβόλου ποιότητας. Το πιθανότερο είναι πως το πράγμα θα «έσκαγε» και το μπάχαλο δεν θ’ αργούσε να επικρατήσει. Ο Δώνης είναι Έλληνας, γνωρίζει το υλικό που έχει στα χέρια του, έχει αποδείξει πως είναι άσος στο ν’ αναδεικνύει ταλέντα κι η μεθοδική του δουλειά μπορεί να βγάλει αποτελέσματα. Μέσα σ’ όλα, οι παραστάσεις που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια τον έχουν ανεβάσει, προπονητικά, επίπεδο.

Στην παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν έναν τεχνικό που θα εμπνεύσει τους παίκτες. Που η λέξη «δικαιολογία» δεν θα προβάλλεται ποτέ ως επιχείρημα για ένα κακό αποτέλεσμα. Έναν προπονητή που όχι απλώς μεγάλωσε με την πράσινη φανέλα, αλλά που την αγάπησε κιόλας. Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Γιώργος Δώνης είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόταν το «τριφύλλι» σήμερα.

«Πράσινος» ο Χατζηθεοδωρίδης!

Προτίμησε Παναθηναϊκό ο Χατζηθεοδωρίδης

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ