Η μεγάλη, διπλή ευκαιρία, που δίνεται στα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού.

Μέσα απ’ αυτή τη γωνιά έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές, ότι ο Παναθηναϊκός φέτος έκανε μία στρατηγική επιλογή.

Να δει, συγκεκριμένα, τους μεταγραφικούς περιορισμούς ως μία ευκαιρία ν’ αυξήσει το γηγενές στοιχείο στο ρόστερ του, ντύνοντας στα πράσινα ταλαντούχα παιδιά με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης στο μέλλον. Είτε στο άμεσο, είτε στο λίγο πιο μακρινό.

Στις κλήσεις για τις Εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων, συμπεριλήφθηκαν για τις υποχρεώσεις του Σεπτεμβρίου 2018 οι Κώστας Κότσαρης, Πασχάλης Στάικος, Γιάννης Μπουζούκης, Νίκος Βέργος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Πίσω τους ακολουθούν κι άλλοι φερέλπιδες νέοι, όπως ο Αργύρης Καμπετσής, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ο Φάνης Μαυρομμάτης, ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, ο Αχιλλέας Πούγγουρας.

Αυτή η «μαγιά» Ελλήνων, έχει τα φόντα να καταστεί τα προσεχή χρόνια η βάση της επόμενης Εθνικής ανδρών! Φυσικά για να συμβεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι νεαροί ποδοσφαιριστές να έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά στη δουλειά και στο πως, μέρα με τη μέρα, θα βελτιώνονται όλο και περισσότερο.

Στα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού δίνεται μία μεγάλη, διπλή ευκαιρία. Όχι μόνο να πρωταγωνιστήσουν σε μία ομάδα με το μέγεθος του «τριφυλλιού», αλλά και εξελιχθούν σ’ ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό, που θα τους ανοίξει την πόρτα της «γαλανόλευκης». Ξεκινώντας από τους νέους και φτάνοντας, σε βάθος χρόνου, μέχρι τους άνδρες.

Στα χρόνια των μεγάλων ευρωπαϊκών του επιτυχιών, ο Παναθηναϊκός ήταν ο βασικότερος αιμοδότης της Εθνικής. Ευχή θα ήταν να συμβεί κάτι ανάλογο και με τη γενιά που έχει τώρα στα χέρια του ο Γιώργος Δώνης.