Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

NAVTEΧ: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για την άσκηση με τους Ρώσους 

Διονύσης Αντωνέλλος
NAVTEΧ: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για την άσκηση με τους Ρώσους 

ΝΑVTEX: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τις κοινές ασκήσεις με πραγματικά πυρά με τους Ρώσους στην Ανατολική Μεσόγειο.  Πρόκειται για ασκήσεις σε δύο παράνομες τουρκικές NAVTEX στην περιοχή, εντός της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας, για τις οποίες σύμφωνα με την Άγκυρα, οι Ρώσοι ζήτησαν άδεια από την Τουρκία, αφού στην θάλασσα κάνουν έρευνες τουρκικά πλοία....

ΝΑVTEX: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τις κοινές ασκήσεις με πραγματικά πυρά με τους Ρώσους στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Πρόκειται για ασκήσεις σε δύο παράνομες τουρκικές NAVTEX στην περιοχή, εντός της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας, για τις οποίες σύμφωνα με την Άγκυρα, οι Ρώσοι ζήτησαν άδεια από την Τουρκία, αφού στην θάλασσα κάνουν έρευνες τουρκικά πλοία.

«Το σημαντικό είναι πως οι Ρώσοι ζήτησαν την άδεια της Τουρκίας για τις NAVTEX, πράγμα που σημαίνει πως η Μόσχα δέχεται πως είμαστε οι κάτοχοι της περιοχής τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά, πράγμα που θα προστατέψει την Άγκυρα από αρνητικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρουν τούρκικοι λογαριασμοί στο Twitter, πολλοί από αυτούς να ανήκουν στα τουρκικά τρολ.

Πρόκειται για ρωσοτουρκικές ασκήσεις που ανακοινώθηκαν στην περιοχή ερευνών του Oruc Reis και του Barbaros, των τουρκικών ερευνητικών πλοίων σε ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα αντίστοιχα.

Δεδομένου ότι η περιοχή της Ρωσικής άσκησης περιλαμβάνει τα πεδία ερευνών των Oruçreis και Barbaros navtex, είναι προφανές ότι εκδόθηκε NAVTEX στους ναυτικούς και προειδοποίησε τους ανθρώπους που ασχολούνται με επιφανειακές δραστηριότητες στην περιοχή. Θεωρώ πως η «Ρωσία δεν έχει κρυφά κίνητρα», ανέφερε ο Τσεμ Γκιουντενίζ, πατέρας της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Δημοφιλη Αρθρα