Νικολά Σαρκοζί:«Κατηγορούμαι χωρίς καμία ουσιαστική απόδειξη»

Πως οι συκοφαντίες έχουν κάνει κόλαση τη ζωή του, φέρεται να είπε στους ανακριτές ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος
Νικολά Σαρκοζί:«Κατηγορούμαι χωρίς καμία ουσιαστική απόδειξη»

Κατηγορίες για παθητική δωροληψία, παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας και αποδοχή λιβυκών κρατικών πόρων, απαγγέλθηκαν χθες Τετάρτη στο Νικολά Σαρκοζί, όπως ανέφερε δικαστική πηγή και  σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Figaro.

Μάλιστα ο  Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί φέρεται να δήλωσε στους ανακριτές πως «οι συκοφαντίες έχουν κάνει τη ζωή του κόλαση» από το 2011 και να υπογράμμισε πως:

«Κατηγορούμαι χωρίς καμία ουσιαστική απόδειξη των δηλώσεων του Καντάφι, του γιου του, του ανιψιού του, του εξαδέλφου του, του εκπροσώπου του και του πρώην πρωθυπουργού του και των δηλώσεων του κυρίου Τακιεντίν, ο οποίος έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι έχει υπεξαίρεσε χρήματα από το λιβυκό κράτος.Αναφορικά με τον κύριο Τακιεντίν θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στη διάρκεια της περιόδου 2005-2011 δεν είχε κανένα ραντεβού μαζί μου».

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για χρηματοοικονομικές ροές σε προεκλογικές εκστρατείες που συνδέονται το καθεστώς Καντάφι, καθώς πρώην αξιωματούχοι της Τρίπολης αλλά και ο Γαλλολιβανέζος Ζιάντ Τακιεντίν, έκαναν λόγο για χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν για την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νικολά Σαρκοζί:«Κατηγορούμαι χωρίς καμία ουσιαστική απόδειξη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.