Αν και δεν είχε στις τάξεις της τους Μάνι Χάρις και Νίκο Παππά, η ΑΕΚ επικράτησε 102-81 των Λόντον Λάιονς σε φιλικό τεστ.

Ο Έρικ Γκρίφιν με 21 πόντους και ο Μπράιαν Ανγκόλα με 19 ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ ενώ ο Στέφανος Δέδας έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή»

Αν και δεν είχε στις τάξεις της τους Μάνι Χάρις και Νίκο Παππά, η ΑΕΚ επικράτησε 102-81 των Λόντον Λάιονς σε φιλικό τεστ.

Παράλληλα ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για την ΑΕΚ που έδωσε τον πρώτο αγώνα στο νέο της σπίτι. Έστω κι αν πρόκειται για κάτι ανεπίσημο, σίγουρα είναι ιδιαίτερο.

Tα δεκάλεπτα: 24-20, 51-38, 77-62, 102-81.

Η σύνθεση της ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ 10 (1), Ανγκόλα 19 (2), Φλιώνης 12 (2), Πετρόπουλος 8 (2), Καρλής 1, Σαξιώνης, Βαουλέτ 12, Γέλοβατς 9, Γκρίφιν 21 (3), Φιλιππάκος 6, Μαυροειδής, Μπόγρης 4.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Στέφανος Δέδας, τόνισε μετά το τέλος του αγώνα

«Είναι μία Ιστορική στιγμή για την ομάδα. Καθώς έπαιξε το πρώτο της παιχνίδι στο νέο της σπίτι. Η εμφάνιση ήταν ικανοποιητική και είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες. Κερδίσαμε εύκολα μια ομάδα πολύ αθλητική και για μεγάλο διάστημα βγάλαμε πολλά στοιχεία της φιλοσοφίας μου στο παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος επίσης και από τους Έλληνες παίκτες. Είμαστε στη νέα εποχή της ΑΕΚ, θα δούμε την ομάδα να παίζει εντυπωσιακό και αποδοτικό μπάσκετ».

Από την πλευρά του ο προπονητής των Λόντον Λάιονς, Βινς Μακόλεϊ, υπογράμμισε:

«Ευχαριστούμε την ΑΕΚ γι’ αυτή τη φανταστική ευκαιρία που μας έδωσε να αγωνιστούμε σήμερα σε αυτό το γήπεδο. Ελπίζουμε να φέρουμε την ανάλογη τύχη στην ΑΕΚ. Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα στο BCL, με πολλά νέα παιδιά και σήμερα ήταν ένα μεγάλο μάθημα για μας απέναντι σε μια πανίσχυρη δύναμη της διοργάνωσης».

Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης τραυματίστηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής. Αναμένεται ενημέρωση για την κατάστασή του.